Stan Lee a murit. Creatorul Marvel a decedat la 95 de ani

Stan Lee a murit. Creatorul Marvel a decedat la 95 de ani

Stan Lee a decedat în urmă cu câteva ore. Autorul universului Marvel s-a aflat în spatele celor mai multe benzi desenate pe care ai ajuns să le îndrăgești datorită filmelor cu super eroi.

Primele detalii despre decesul lui Stan Lee au fost publicate de TMZ și au făcut înconjurul pământului în câteva minute. Creatorul Universului Cinematografic Marvel a apărut în aproape fiecare film cu super eroi pe care l-ai văzut în ultimele decenii, dar s-a stins din viață la 95 de ani. El a fost co-creatorul studioului Marvel Comics. Informația a fost confirmată de fiica autorului.

Conform informațiilor obținute de la fiica lui Stan Lee, evenimentul s-a petrecut în prima parte a zilei de luni, 12 noiembrie. O mașină de salvare a fost chemată la casa lui Lee din Hollywood Hills – California, dar decesul s-a petrecut la spitalul Cedars – Sinai Medical Center.

În privința carierei sale, Stan Lee a co-fondat compania Marvel cu Jack Kirby în 1961. Primele benzi desenate publicate sub noul brand au fost The Fantastic Four. Pe parcursul deceniilor ce au urmat, Lee a fost responsabil de crearea Spider Man, Black Panther, The Incredible Hulk, X-Men, Iron Man și, nu în ultimul rând, The Avengers.

Pentru câteva momente, sub formă de cameo, este foarte probabil să-l fi văzut pe Stan Lee în toate filmele Marvel din 1989 și până în 2018. Din pâcate, relația dintre Lee și Marvel nu a fost una foarte bună din totdeauna, mai ales după explozia profitabilă a universului cinematografic.

Lee a dat în judecată Marvel în 2002 pentru că nu a primit suficient de mulți bani de pe urma primei pelicule Spider Man. După trei ani petrecuți prin tribunale, a primit 10 milioane de dolari.

În viața personală, Stan Lee a fost căsătorit cu Joan care a decedat în 2017. În mare parte, averea sa îi va rămâne fiicei, J.C care a declarat la aflarea veștii decesului că ”Tatăl meu și-a iubit toți fanii săi. Era cel mai grozav și mai decent om.”