Spotify Lite pare o idee bună, dar e implementată prost

Spotify Lite pare o idee bună, dar e implementată prost

Spotify este unul dintre cele mai populare servicii de streaming de pe mapamond și încearcă în permanență să se adapteze la cerințele publicului, chiar dacă asta înseamnă lansarea unei aplicații Spotify Lite cu numeroase handicapuri.

În ultimii ani, tot mai mulți creatori de servicii online au încercat să se adapteze la limitările tehnologice ale unui număr mare de internauți. O parte din acel efort a constat în lansarea unor ediții Lite pentru aplicații precum Facebook sau, mai recent, Instagram. Acele aplicații sunt departe de a fi identice ca funcționalitate cu variantele obișnuite ale programelor fără sufixul Lite. În schimb, au beneficiul semnificativ că necesită o cantitate semnificativ mai mică de spațiu, trafic de internet și se comportă decent pe smartphone-uri cu performanțe îndoilenice.

După ce Facebook și Instagram au dat tonul acestui trend referitor la aplicații Lite, creatorii Spotify sunt ultimii care s-au aliniat la preferințele utilizatorilor din teritoriile aflate în curs de dezvoltare. La bază, orice vesiune lite are avantajul că ocupă mai puțin spațiu. Din păcate, numărul foarte mare de funcții care au fost eliminate în scopul economiei de resurse hardware s-ar putea să nu fie pe gustul tuturor. Mai degrabă, vorbim de niște handicapuri pe care trebui să le tolerezi în cazul în care smartphone-ul tătu nu este cel mai sprinten din lume.

Spotify Lite are o interfață similară cu cea a versiunii standard a programului. În schimb, nu oferă posibilitatea descărcării și redării de muzică offline. Nu include calitatea audio extremă pentru playback, iar funcționalitatea Spotify Connect s-a rătăcit și ea pe undeva. Cea mai ciudată opțiune și cel mai evident minus al versiunii Lite de Spotify are legătură cu faptul că nu mai puți reda manual melodiile pe care ți le dorești, nici măcar dacă ești abonat Premium. Același principiu se aplică și la listele de redare din biblioteca online. Poți încerca fără probleme să asculți o anumită piesă, dar vei trece printre ele într-un mo aleatoriu.

În orice caz, dacă ai câteva minute și ești dornic să faci un experiment cu Spotify Lite, poți folosi acest link de Google Play. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI