11 ian. 2018 | 16:16

Somnox este robotul pe care îl îmbrățișezi pentru un somn dulce

ACTUALITATE
Somnox este robotul pe care îl îmbrățișezi pentru un somn dulce

Mare este grădina gadgeturilor care promit să te ajute să dormi mai bine, dar Somnox ar putea fi cel mai ciudat dintre toate.

Având în vedere stilul de viață foarte alert al multora dintre noi, odihna de la sfârșit de zi tinde să fie din ce în ce mai dificilă. Fluxuri de gânduri și numărul de distrageri este atât de mare în majoritatea cazurilor, încât ajungi să pierzi câteva ore încercând să adormi. Artificiile mai mult sau mai puțin naturale pentru această problemă sunt numeroase, dar un gadget ciudățel ar putea fi cel mai eficient.

Ilustrat în imaginea de mai jos, Somnox este creația unei companii olandeze. După ce a strâns aproximativ 200.000 de euro prin intermediul unei campanii de crowdfunding pe Kickstarter, gadgetul și-a făcut simțită prezența la CES 2018. Descrierea sa de robot ”îmbrățișabil” nu este una foarte științifică, dar se pare că integrează suficient de multe particularități, încât să facă minuni.

În urma unui proces elaborat de cercetare și dezvoltare, creatorii aparatului au ajuns la concluzia că pentru a adormi natural ai nevoie de o combinație de factori, un anumit ritm al respirației, sunete și, nu în ultimul rând, afecțiune. În teorie, Somnox ar trebui să le ofere pe toate. În privința afecțiunii și a confortului psihologic, faptul că Somnox are forma unei perne ce poate fi îmbrățișată cu ușurință are mari șanse să ajute.

Robotul pare să respire într-un mod natural printr-o combinație de sunete și motoare din interior. Din virtutea inerției, îți vei alinia respirația la cea a robotului și ar trebui să te ajute să fii mai calm, să te relaxezi și, în final, să adormi. Dacă ești dornic de experimente și ai încercat deja orice altceva, Somnox îți poate reda diverse coloane sonore, de la bătăi ale inimii, până la cântece de leagăn și instrucțiuni de meditație.

Momentan, Somnox poate fi comandat prin intermediul campaniei de pe Kickstarter la 499 de dolari, cu 15% mai puțin decât prețul sub care va ajunge în magazine în câteva luni. Dacă ești fan Indiegogo, mai multe detalii despre robotul îmbrățișabil găsești aici.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele