Cel mai ciudat gadget recent: o pernă fără cap care dă din coadă

Dacă ți-ai dorit vreodată să ai o pisică în casă pe care să o mângăi pentru efect terapeutic, dar ai fost alergic, o pernă inteligentă ar trebui să ofere un efect similar.

Evoluția gadgeturilor inteligente, în mod inevitabil, trebuia la un moment dat să ia o turnură dubioasă. Evenimentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, când o companie japoneză cu un istoric în robotică a decis să lanseze o pernă inteligentă. Dacă am fi vorbit de o pernă care te ajuta să dormi mai bine și să îți măsoare parametrii somnului, intenția era laudativă, dar noul gadget nu face decât să dea dn coadă când îl mângâi.

Dintr-un punct de vedere, noua creație a celor de la Yukai Engineering se aseamănă cu o pisică. Este acoperită cu un material pufos ce pare a fi un tip de blană ecologică și are o coadă foarte similară cu cea a unei pisici obișnuite. Îi mai lipsește capul și cele patru picioare, dar, din câte se pare, acele elemente nu sunt utile pentru un efect terapeutic garantat.

Initulat Qoobo, aparatul sub formă de pernă este promovat ca fiind un dispozitiv terapeutic care te ajută să te relaxezi și să dormi mai liniștit. Nu este exclus nici să-ți provoace coșmaruri și să ajungi să-l asociezi cu o vietate dintr-un film horror de Guillermo del Toro, dar creatorii săi nu admit că aceasta ar putea fi o posibilitate.

În altă ordine de idei, clipul de prezentare pare foarte bine făcut și sunt convins că s-au realizat câteva studii înainte de promovarea Qoobo. Pentru a da din coada, perna are la interior un accelerometru și o serie de senzori ce detectează când o mângâi. Cei de la Engadget au interacționat cu ea și au afirmat că mișcarea cozii este surprinzător de naturală comparativ cu cea a unei pisici.

Prețul jucăriei va fi de aproximativ 100 de dolari, când va ajunge în magazine în iunie 2018. Se va încărca de la USB, va avea o autonomie de opt ore și va putea fi achiziționată în două culori: Husky Gray și French Brown.

Alexandru Puiu
16:24 07.10.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video