Robotii ne vegheaza somnul

, 28 Sep, 16:30

Daca va intrebati la ce mai pot fi folositi robotii inafara de munca in fabrici, uzine, trimisul pe Marte sau distractia personala, aflati ca mai nou acestia vor ajunge sa ne vegheze in timpul somnului.

Nu nu este o gluma si nici o predictie pentru un viitor indepartat. Proiectul Sleep Art se va desfasura intre 13 Octombrie si 23 Noiembrie in cadrul hotelurilor Ibis din Berlin, Londra si Paris, iar 40 de subiecti vor trebui sa doarma pe paturi intesate cu 80 de senzori de miscare, de sunet si chiar de temperatura.

Semnalele transmise de senzori in timpul somnului vor fi transformate in adevarate opere de arta de catre roboti conectati prin WiFi. Asadar, robotii vor veghea somnul celor din hotel, dar fara sa vada efectiv subiectii pentru ca proiectul nu implica existenta unor camere sau metode de inregistrare a experimentului.

Daca ajungeti in vreunul dintre hotelurile vizate si aveti curaj sa dormiti cu Robocop in camera aveti toate sansele sa va intoarceti acasa cu un tablou numai bun de agatat in sufragerie.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail