23 ian. 2018 | 09:15

Scuza găsită de un șofer prins beat la volanul unei Tesla

ACTUALITATE
Scuza găsită de un șofer prins beat la volanul unei Tesla

Un șofer de Tesla s-a urcat băut la volanul mașinii și chiar a adormit în mașină înainte să fie oprit de poliție.

În urmă cu o săptămână, un șofer de Tesla a adormit la volan în jurul orei 17:30, pe podul Bay Bridge din San Francisco. Acesta a fost observat de alți participanți la trafic, care au și sunat la poliție.

Respectivii l-au prins din urmă și probabil l-au și trezit, moment în care șoferul a încercat să susțină că Tesla era pe Autopilot. În mod nesurprinzător, însă, scuza nu a ținut.

Omul a fost depistat cu o alcoolemie dublă față de limita legală și a fost arestat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Divizia California Highway Patrol din San Francisco a postat și un mesaj pe Twitter în urma arestării, în care a menționat că mașina a fost remorcată și că nu s-a condus singură până la parcare.

Comisia Națională de Transporturi din Australia a pus problema mașinilor autonome și dacă acestea ar trebui să schimbe legislația cu privire la conducerea sub influența alcoolului. Inițial, Comisia sugera că legile ar trebui să nu se mai aplice în astfel de situații, dar guvernul australian nu a făcut vreo schimbare.

Între timp, în SUA; unii avocați au încercat să găsească portițe în legi pentru a evita condamnările în urma unor astfel de situații. Cu toate acestea, în prezent situația e clară: dacă ești găsit beat la volanul unei mașini autonome, nu vei scăpa de consecințe.

”Sperăm că mașinile autonome se vor conduce suficient de sigur încât să nu atragă atenția poliției”, spune Christopher Coble, avocat, care adaugă: ”totuși, dacă ești oprit și ești băut la volanul unei astfel de mașini, n-ai nicio scuză.”