Telefonul pliabil de la Samsung ar putea fi cel mai scump smartphone

Telefonul pliabil de la Samsung ar putea fi cel mai scump smartphone

Samsung a evitat să ofere date precise legate de preț și disponibilitate când și-a dezvăluit telefonul pliabil. Nu a durat însă foarte mult până când respectivele particularități au devenit subiectul unor zvonuri.

Nu mai există niciun dubiu legat de existența unui telefon pliabil de la Samsung. Smartphone-ul cu pricina a fost dezvăluit într-un eveniment dedicat în urmă cu câteva săptămâni și pare să fie cât se poate de interesant. În plus, dacă se va materializa într-o formă apropiată de cea prezentată la conferință, va reuși să fie foarte diferit față de toate celelalte terminale de pe piață.

Pentru a potoli speculațiile din online, ar fi fost drăguț ca gigantul sud coreean să ne ofere câteva detalii despre o plajă de prețuri. Pentru că nu s-a întâmplat acest lucru, putem da crezare celor de la Gizmodo UK.

Publicația britanică a citat o sursă apropiată de subiect când a afirmat că telefonul ar putea fi oferit exclusiv, cel puțin pentru o perioadă de timp, doar prin intermediul operatorului britanic EE. O astfel de lansare într-o țară dezvoltată ar putea ajuta sud coreenii să-și formeze o opinie clară despre potențialul succes al gadgetului premium.

În privința prețului, aceeași publicație s-a aruncat la valori cuprinse între 1500 și 2000 de lire sterline. În lei, ar însemna o plajă de la 8000 la 10.500, semnificativ mai mult decât un iPhone Xs Max în versiunea de top. Lăsând la o parte variante încrustate în diamante și piele de crocodil, telefonul pliabil de la Samsung ar putea fi cel mai scump smartphone ”obișnuit” lansat vreodată.

Este important de reținut că prețurile la telefoane au variat destul de mult în ultimii ani de la o țară la alta. Nu mai este suficient să faci conversia dolari – euro sau lire sterline – lei pentru a ști valoarea de achiziție a unui gadget. Chiar și în aceste condiții, având în vedere că iPhone Xs Max cu 512GB costă acum 1449 de lire sterline în Regatul Unit, telefonul pliabil va fi mai scump.

Citește și: