Snapdragon 855 ajunge în teste și ar putea amenința Apple

Snapdragon 855 ajunge în teste și ar putea amenința Apple

Au existat multe speculații pe marginea viitorul SoC de top de la Qualcomm. Momentan nu a fost dezvăluit într-un cadru oficial, dar a apărut în baza de date Geekbench și ne putem forma o opinie vizavi de performanța sa.

Qualcomm a dat tonul în materie de procesoare pentru mobil deja de câțiva ani. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul că foarte mulți sunt curioși de abilitățile viitorului SoC de top al companiei americane. Actualul model, Snapdragon 845 a avut premiera odată cu lansarea Galaxy S9.

De atunci însă, l-am putut vedea utilizat în majoritatea smartphone-urilor high end din ultimele șase luni. Samsung și Huawei își mai creează propriile procesoare, dar Xiaomi, LG, OnePlus, Oppo, Vivo și alții optează aproape exclusiv pentru Qualcomm.

Următorul procesor de vârf al Qualcomm va purta numele de Snapdragon 855 și tocmai și-a făcut simțită apariția pe site-ul Geekbench. În acel context, a făcut parte dintr-un dispozitiv de teste cu 6GB RAM, preinstalat cu Android 9.0 Pie. Chipsetul efectiv nu este menționat cu titulatura de Snapdragon 855, ci sub numele de msmnile.

În privința performanței efective demonstrate, în mod previzibil, este cu mult peste ceea ce poate oferi un Snapdragon 845. Din păcate, ar un mic handicap în fața celui mai nou SoC pe arhitectură ARM de la Apple. A11 Bionic se regăsește în iPhone X și iPhone 8 sau 8 Plus și, cel puțin din privința performanței single core, este peste ce poate oferi Snapdragon 855. La capitolul multi-core, valorie sunt apropiate. Socrul de 10469 de puncte este din același spectru.

Pe partea de single-core, în mod uzual, un Apple A11 Bionic se laudă cu 4300 de puncte. Snapragon 855 a strâns doar 3697 de. Următorul SoC Apple ce va fi prezent în terminalele anunțate pe 12 septembrie va fi probabil mult mai sus. Ca urmare, este puțin probabil ca vreun telefon ce va fi lansat în 2019 să fie peste ceea ce a oferit Apple în această toamnă.

snapdragon 855

Citește și: