Skype se reinventează complet, la 15 ani după lansare

Skype se reinventează complet, la 15 ani după lansare

Skype a trecut prin mai multe transformări în ultimi ani, dar actualizările anunțate în această săptămână pentru versiunea de desktop și de mobil sunt unele dintre cele mai relevante.

Skype este unul dintre cele mai importante servicii din portofoliul Microsoft și unul care se mândrește cu peste 300 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună. Pentru a-și menține relevanța într-o piață atât de agresivă a aplicațiilor de VoIP și chat, Microsoft a lansat Skype 8.0 pentru desktop-uri.

Printre cele mai importante schimbări disponibile acum, se numără posibilitatea realizării de apeluri video gratuite la rezoluție HD cu până la 24 de persoane. În același timp, poți partaja mult mai ușor filme și poze, folosind drag & drop în fereastra de chat.

Dimensiunea maximă a unui singur fișier partajat în acest fel este de 300 MB.

Partea de mesaje în format text se apropie un pic mai mult de Facebook Messenger, oferindu-ți posibilitatea să reacționezi cu emoticoane la mesaje individuale. În plus, dacă participi la un dialog cu mai mulți indivizi, te vei putea adresa unuia dintre ei cu prefixul @ în fereastra de conversație.

Contextele în care ai fost menționat tu în aceeași manieră vor fi agregate într-un centru de notificări. Toate conversațiile vor fi însoțite de o galerie media în care vei găsi ușor fișierele, fotografiile și toate linkurile care au fost partajate.

Skype 8.0 a fost lansat și pentru iPad împreună cu celelalte platforme mobile pe care este disponibilă aplicația creată de Microsoft. În acel context, au fost introduse confirmările de citire, apelurile și mesajele criptate end-to-end și, nu în ultimul rând, posibilitatea înregistrării conversațiilor.

În momentul în care cineva înregistrează un apel, vor fi notificați toți participanții, iar înregistrarea efectivă va include fluxul video al tuturor împreună cu ecranele care au fost partajate.

Skype 8.0 este disponibil acum pentru descărcare, iar versiunea anterioară Skype 7.0 nu va mai funcționa de la 1 septembrie pentru nimeni.

Citește și: