Dark, sezonul 2, pe Netflix: toate întrebările la care aștepți răspuns
Dacă ai apucat să vezi primul sezon din „Dark”, show-ul german Netflix despre călătorii în timp, cu siguranță ai întrebări.
„Dark” a apărut la începutul lui decembrie pe Netflix, la timp pentru a ne ajuta să trecem mai ușor peste faptul că al doilea sezon din „Stranger Things” a apărut și ne-a lăsat cu zeci de întrebări.
Serialul este o versiune mai matură a „Stranger Things”, care urmărește viețile a patru familii din orașul german fictiv Winden. Pe parcurs, sunt investigate disparițiile mai multor copii și a felului în care acestea sunt legate de trecut. Deși primul sezon a răspuns la multe întrebări, au mai rămas tot atâtea fără explicații. Mai jos sunt cele mai arzătoare întrebări pe care le avem cu privire la cel de-al doilea sezon.
Ce se va întâmpla cu Ulrich în 1953?
La sfârșitul sezonului unu, Ulrich a rămas blocat în 1953. Știm că este în închisoare sub acuzația că a bătut un copil – nu e ca și cum cineva i-a crezut povestea că acel copil ar fi răul întruchipat, dar nu știm ce se va alege de el. Îl vor omorî polițiștii sau colegii de celulă? Dacă supraviețuiește, va deveni unul din personajele din 1986? Rămâne de văzut.
Cum va scăpa Helge din 1986?
Helge Doppler nu este cel mai norocos personaj. Mai întâi s-a întâlnit cu Ulrich în 1953, care a încercat să îl ucidă de parcă ar fi fost un mic Hitler. Apoi, s-a trezit în buncăr chiar atunci când o gaură de vierme îl trage în 1986. Știm totuși că Helge nu va păți nimic, pentru că în 1986 îl cunoaștem pe Helge, bărbatul de vârstă mijlocie – așadar, varianta lui mai tânără trebuie să se întoarcă, într-un fel sau altul, înapoi în 1953. Dar cum se va întoarce? Probabil că Noah se va asigura că Helge devine obedient precum un miel înainte să îl trimită înapoi în era copilăriei sale.
Cine este Noah?
Noah crede că umanitatea nu are speranță și că oamenii sunt, în esență, răi, și acționează ca atare. Este singurul personaj care arată la fel în 1953, 1986 și 2019. Este un fel de antichrist? Este un simplu bărbat care călătorește în timp fără să stea prea mult în vreo perioadă? Dar dacă este bunicul lui Ulrich? La urma urmei, bunica lui Ulrich îl descrie pe fostul ei soț ca fiind un bărbat rău, care era preot, dar nu credea în Dumnezeu – o descriere înfiorător de la obiect a lui Noah, de altfel. Cert este că nimic nu este sigur când vine vorba de acest personaj și sperăm să aflăm mai multe în sezonul doi.
Cum funcționează călătoriile în timp?
Știm că există o gaură de vierme în peștera din Winden, cea de lângă centrala electrică, care le permite oamenilor să călătorească în trecut sau în viitor. Mai este o mașină de călătorit în timp construită de un ceasornicar. De asemenea, mai este și mașina prototip din buncăr, care îi ucide pe toți copiii dispăruți.
Dar cum funcționează toate? De ce avea Noah nevoie de mașina din buncăr, din moment ce putea folosi gaura de vierme? Poate că mașina din buncăr oferă mai mult control asupra călătoriilor în timp decât cei 33 de ani pe care îî oferă gaura de vierme. Întrebările despre călătoriile în timp sunt multe, dar cu puțin noroc, ne vom lămuri în sezonul doi.
Poate trecutul să fie schimbat?
Din ce am văzut până acum, răspunsul pare să fie nu. Ulrich nu l-a putut ucide pe tânărul Helge, Helge cel bătrân nu l-a putut ucide pe Helge de vârstă mijlocie, iar Jonas nu a putut distruge gaura de vierme pentru că el însuși a creat-o. În serial, personajele nu pot schimba trecutul și nici viitorul. Este un concept cunoscut sub numele block universe. Șansele ca această filozofie să se schimbe în sezonul doi sunt mici, dar există.