De la Game of Thrones la Friends, câte zile îți consumă serialele preferate

De la Game of Thrones la Friends, câte zile îți consumă serialele preferate

După o zi lungă, este extrem de tentant să te răsfeți cu un episod dintr-unul din acele seriale grozave pe care le iubești atât de mult. 

Doar că un episod se transformă rapid în două. Iar două episoade în trei. Înainte să îți dai seama, ești la un episod distanță de a termina sezonul și te întrebi ce faci cu viața ta. În subconștient realizezi poate câte ore au trecut.

Dacă ai văzut fiecare episod al serialului preferat de când a apărut și până acum, probabil nu realizezi cât timp s-a adunat. Tabelul de mai jos, realizat de AT&T, te lămurește și îți arată câte zile normale, în care lucrezi câte opt ore, ar dura să te uiți la diferite seriale.

Aici, „Law & Order: SVU” este pe primul loc.  Pentru a vedea întregul serial, ar dura 47 de zile – adică șase săptămâni și jumătate. Este urmat de „NCIS” (aproape 39 de zile), „The Simpsons” (aproape 29 de zile), „Grey’s Anatomy” (aproape 26 de zile), „Supernatural”(aproape 25 de zile) și „Criminal Minds” (aproape 24 de zile).

Nu lipsesc „Game of Thrones” sau „Breaking Bad”. Dacă vrei să „scapi” rapid, poți opta pentru „Big Little Lies” sau „Tabu”, care durează maximum o zi.

Cat timp consuma seriale Netflix HBO Amazon

Cei de la AT&T au vrut să afle și câți GB consumi cu serialele tale preferate la calitate SD, HD sau 4K. Chiar dacă displayul telefonului îți permite să urmărești seriale la calitate 4K, asta te-ar putea costa mai mult decât dublu din perspectiva datelor mobile (5,9GB) față de calitatea HD (2,5GB) pentru un singur episod. Dacă alegi, în schimb, o calitate SD, vei consuma ma puțin de 1GB de date.

Să presupunem că ai un pachet de date cu 50GB. În acest caz, te-ai putea uita la seriale SD timp de trei zile fără să îți faci griji pentru costuri suplimentare. Dacă alegi calitatea HD, datele te vor ține în jur de 20 de ore. Dacă vrei să te răsfeți și să urmărești seriale în 4K, va trebui să te mulțumești cu opt ore de consumare a datelor fără probleme.

[readmore]

În funcție de serialele pe care le preferi, consumul de date este diferit. Cu 18 sezoane și 400 de episoade, „Law & Order: SVU” conduce acest top. Va consuma peste 262GB de date dacă îl urmărești în SD și mai mult de 935GB în HD. Dacă nu vrei să te răzbuni pe factura telefonului care va veni inevitabil, e mai bine să cauți un loc care are wi-fi.

Mai sunt însă și alte seriale care îți vor consuma datele mobile înainte să realizezi. Printre ele se numără „NCIS,” „Supernatural” și „Grey’s Anatomy”, care consumă peste 140 GB de date la calitate SD și peste 500 GB la calitate HD.

Etichete: