MWC18 SanDisk a anunțat cel mai rapid card microSD din toate timpurile

MWC18 SanDisk a anunțat cel mai rapid card microSD din toate timpurile

În cursa pentru dominație pe piața de carduri microSD, cei de la SanDisk tocmai au anunțat cel mai rapid card de până acum.

Nimic nu se promovează mai ușor decât un produs al cărui marketing gravitează în jurul unor superlative absolute. Indiferent cât ești de atehnic, este imposibil să nu-ți fure privirea afirmații precum ”cel mai mare card din lume” sau ”cel mai rapid card”.

În lupta pentru cel mai card MicroSD, Kingston sau SanDisk au fost devansați de către Integral Memory. La finele lunii trecute, compania mai puțin cunoscută a reușit să anunțe lansarea unui card cu o capacitate nativă de 512GB. Nu sunt sigur sigur dacă a apărut altul între timp cu aceeași valoare, dar este destul de puțin probabil. Ca referință, respectivul model se lăuda cu o rată maxim de transfer de 80MB/s.

Cel mai rapid card microSD din lume a fost anunțat de SanDisk la începutul acestei săptămâni. Modelul cu pricina se rezumă la ”doar” 400GB ca spațiu oferit, dar este semnificativ mai rapid decât orice alt model lansat până acum în aceeași clasă.

Cardul SanDisk Extreme UHS-1 microSDXC a fost dezvăluit în cadrul MWC 2018, la Barcelona. Dacă nu era evident, acest gadget este menit să faciliteze un trasnfer de date cât mai rapid dintr-o parte în alta. Comparativ cu modelul anterior de SanDisk Extreme UHS-1, noul card promite o viteză cu aproximativ 50% mai mare.

În condiții optime, vei putea să citești informații de pe noul card microSD de 400GB cu 160MB/s. Oficialii SanDisk au ținut să menționeze că această cifră nu ar fi fost posibilă fără ajutorul unei tehnologii proprietare dezvoltate de Western Digital. Rata de scriere pe același card va fi de aproximativ 90MB/s.

Prețul de achiziție pentru cel mai rapid card microSD din lume va fi de aproximativ 300 de dolari, dar ar trebui să scadă în viitorul apropiat. Ca bonus, micuțul este rezitent la șocuri, praf și expunere la raze X.