Cel mai mare card microSD se lansează luna viitoare

Cel mai mare card microSD se lansează luna viitoare

Deși Apple refuză să integreze suport pentru carduri microSD în telefoanele și tabletele companiei, cardurile de dimensiuni generoase au multe aplicații.

Imortalizăm volume de date din ce în ce mai mari. Majoritatea telefoanelor de top actuale filmează în 4K, o particularitate care se reflectă în sute de MB pe minut ocupați. O poză făcută cu telefonul poate ajunge să ocupe între 3 și 5MB. Deși respectiva valoare nu este foarte mare în sine, prea puțini dintre noi nu au câteva mii de fotografii pe smartphone-ul din dotare.

Partea bună este că există servicii de stocare în cloud precum iCloud sau Google Drive care facilitează salvarea acelor imagini și clipuri video. Înainte să le postezi însă pe internet, s-ar putea să-ți dorești să le ai salvate pe smartphone, tabletă sau cameră foto video. Pentru a face față celor mai pretențioase scenarii de stocare, creatorii de carduri au lucrat de mult timp la un model cu o capacitate generoasă și un preț decent.

Când vine vorba de superlative absolute, te-ai fi așteptat ca cel mai mare card microSD să vină de la SanDisk sau Kingston. Se pare însă că cei de la Integral Memory se vor putea lăuda cu această performanță în februarie. Luna viitoare se va lansa primul card microSD de 512GB.

Recordul anterior în domeniul cardurilor microSD de capacitate mare a fost obținut de SanDisk în luna august 2017. La momentul respectiv, a fost vorba de un card de 400GB. Noul card microSD de 512GB este compatibil cu toate dispozitivele care suportă standardul microSD XC. Cardul suportă o rată de transfer de până la 80MB/s, o particularitate care îl face ideal pentru imortalizarea unor filmări în format UltraHD.

Prețul este momentan necunoscut pentru cardul Integral, dar va fi probabil suprinzător de generos. În cel mai optimist caz, va fi foarte aproape de 250 de euro, valoarea la care s-a comercializat și cardul de 400GB lansat anul trecut.

Citește și: