09 mai 2018 | 11:15

O mașină de spălat Samsung a explodat în timpul folosirii

ACTUALITATE
O mașină de spălat Samsung a explodat în timpul folosirii

Samsung a rechemat în service aproape 3 milioane de mașini de spălat, dar unele dintre acestea continuă să explodeze.

În urmă cu câteva zile, o mașină de spălat Samsung a explodat chiar în timpul folosirii, iar asta s-a întâmplat, de această dată, în Irving, Texas. Soția lui Faisal Nuree a pus o husă de de saltea la spălat în mașina cu încărcare verticală și, din fericire, era în altă cameră atunci când aceasta a explodat. Forța exploziei a împins mașina de lângă zid și a aruncat în aer capacul.

”Dacă ar fi fost oameni în preajmă, mai ales copiii mei, situația ar fi putut fi extrem de periculoasă”, a declarat Nuree, care se întreabă ”cum poate să explodeze o mașină de spălat?”

Incidentul e cel mai recent dintr-o serie de explozii care au pus probleme celor de la Samsung, începând cu 2016. La acea vreme, nouă oameni au ajuns la spital, unul cu o mandibulă ruptă, iar altul cu probleme la un umăr. În noiembrie 2016, compania anunța că recheamă 2,8 milioane de mașini de spălat, din mai toate cele 34 de modele vândute.

Exploziile ar fi cauzat de tamburul necentrat din mașina de spălat, care se poate separa de restul componentelor cu o forță suficient de mare încât să angreneze și alte componente în această acțiune.

Un purtător de cuvânt al companiei declară că ”Samsung regretă evenimentul avut loc în familia Nuree”, adăugând că deja a fost luată legătura cu aceștia, astfel încât să fie găsită o rezolvare amiabilă pentru situație.

Nu e neapărat o problemă specifică Samsung. În noiembrie 2017, o mașină de spălat Whirlpool Duet a explodat cu o forță atât de mare încât a lăsat-o inconștientă pe posesoare, care a avut ghinionul să se afle în preajma acesteia.