Samsung Galaxy S10: sud-coreenii trag tare la dezvoltarea procesorului

Samsung Galaxy S10: sud-coreenii trag tare la dezvoltarea procesorului

Nu a trecut mult timp de când a fost lansat Galaxy S9, dar sud coreenii lucrează deja la procesorul ce va fi folosit în telefoanele de top ale anului viitor.

Cum Apple obișnuiește din totdeauna să-și fac propriile SoC-uri pe care le folosește în familiile de iDevice-uri, Samsung a început aceeași tradiție în urmă cu câțiva ani. Procesoarele sud-coreenilor sunt intitulate Exynos și de ceva timp sunt prezente atât în smartphone-uri de top proprietare, cât și ale altor producători de mobile asiatici.

Samsung Galaxy S9 folosește un SoC Exynos 9810. În privința performanțelor, procesorul respectiv este foarte apropiat de Snapdragon 845, actualul vârf de gamă de la Qualcomm. Tocmai pentru că sunt atât de aproapiate ce viteză de lucru, Samsung comercializează variante de Galaxy S9 cu ambele SoC în diferite colțuri ale mapamondului.

Conform unui raport provenit din China, inginerii Samsung lucrează intens la SoC-ul ce ar urma să fie folosit în Samsung Galaxy S10 și, cel mai probabil, Galaxy Note 10. Având în vedere testele și volumul de muncă ce trebuie investit într-un procesor, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că este nevoie de mai mult de un an să creezi un nou SoC.

Zvonurile legate de viitorul Samsung Galaxy S10, cu Exynos 9820, au pornit de la un document ce poate fi văzut în postare de pe Twitter de mai jos. Acolo sunt incluse proiectele la care lucrează un inginer Samsung. Din câte se pare, încă din luna ianuarie a acestui an, lucrează la un Exynos 9820.

[readmore]

Ai fi tentat să crezi că este vorba de o greșeală de redactare, dar același inginer menționează că a lucrat în trecut la materializarea procesorului Exynos 9810 din Galaxy S9 și la modemul Samsung pentru comunicații pe 5G.

Momentan, nu se cunosc detalii despre performanțele viitorului SoC, dar este puțin probabil să folosească alt proces de fabricație față de actualul Exynos 9810.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: