Samsung a confirmat lansarea telefonului pliabil în 2018, pentru prima oară

Samsung a confirmat lansarea telefonului pliabil în 2018, pentru prima oară

Samsung lucrează de mulți ani la un telefon pliabil, dar este prima oară când existența sa a fost confirmată într-un set oficial de declarații.

Nu știu sigur dacă s-au făcut cinci ani de când am aflat primele speculații despre un smartphone pliabil al sud coreenilor. În orice caz, acesta este unui dintre proiectele de lungă durată a celor de la Samsung și unul pentru care au fost deja obținute foarte multe patente. Pentru acel aparat, am văzut ecrane pliabile funcționale la târguri de tehnologie. Din păcate, dificultatea producției în masă a acelor panouri OLED s-a aflat la baza imposibilității aducerii pe piață a unui astfel de produs.

Samsung și-a anunțat ieri rezultatele financiare pe ultimul trimestru și pe întregul an 2017. În respectivul context, într-un mod destul de abstract, oficialii companiei au mai dezvăluit în trecut planuri de viitor. De această dată însă, nu a existat nici un echivoc. ”În 2018, ne vom diferenția [de concurență] prin dezvoltarea unor produse futuriste precum smartphone-uri pliabile cu OLED.” Având în vedere această afirmație, este evident că sud coreenii vor aduce pe piață un telefon nemaiîntâlnit până la finele anului în curs.

Ar fi fost drăguț ca Samsung să menționeze o dată mai precisă pentru lansarea acestui telefon ipotetic, dar promisiunea este oricum una îmbucurătoare. Conform rapoartelor din ultimele luni, telefonul pliabil cu OLED ar trebui să apară în trimestrul trei sau patru din aces an, mai aproape de Galaxy Note 9, decât de Galaxy S9. 

Pentru că vorbim de un telefon care va fi probabil foarte scump, nu este exclus să fie prezentat în stadiu de prototip la MWC 2018, pentru a ne oferi o referință vizavi de modul în care evoluează proiectului. Unele voci din online au afirmat că un astfel de gadget ar fi fost prezentat în spatele ușilor închise la CES 2018, dar din păcate, nici o imagine cu el nu ”a scăpat” pe internet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: