31 aug. 2018 | 19:00

Samsung explică sistemul de răcire de pe Galaxy Note 9

ACTUALITATE
Samsung explică sistemul de răcire de pe Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 are un sistem de răcire destul de avansat, iar compania explică modul de construcție și de funcționare a acestuia.

Sistemul de răcire bazat pe apă și carbon a fost introdus de către Samsung odată cu apariția lui Galaxy S7, în 2016. Așa cum îl descrie și numele, un astfel de sistem păstrează temperaturile din interiorul telefonului în limite normale, astfel încât dispozitivul să nu aibă probleme.

Note 9 are cel mai mare sistem de răcire apă-carbon instalat de Samsung în vreun telefon, până acum. Compania a decis să și explice modul în care funcționează acesta, ca să înțelegi de ce e necesar pentru telefon.

Sistemul apă-carbon e relativ simplu: în interiorul materialului poros care disipează căldura se află o cantitate mică de apă. Când dispozitivul se încălzește, apa din material se transformă în abur, care duce o parte din energia sa termală printr-o țeavă, pentru a o disipa. Atunci când telefonul se răcește, aburul se transformă la loc în apă și se întoarce în poziția inițială.

samsung galaxy note 9 sistem de răcire

S7 avea un Snapdragon 820, 4 GB de RAM și o baterie de 3.300 mAh. Note 9 vine cu modelul 845, cu până la de două ori mai multă memorie RAM și cu o baterie cu 33% mai mare, astfel că avea nevoie de un sistem de răcire avansat.

Astfel, Samsung Galaxy Note 9 are un sistem de răcire destul de mare. Dacă cel de pe S9 avea 95 mm cubi, cel de pe Note 9 are 350 mm cubi.

Mai multe detalii despre sistemul de răcire poți afla și aici, unde înțelegi care sunt, de fapt, performanțele pe care le obține acesta și cât de bine reușește telefonul să păstreze performanțele la temperaturi ridicate.