13 aug. 2018 | 06:15

Care e cel mai bun telefon Samsung din ultimul an

ACTUALITATE
Care e cel mai bun telefon Samsung din ultimul an
Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Samsung Galaxy Note 9 a fost comparat cu un Galaxy S9 Plus și un Note 8. Dacă ești un fan Samsung, motivele de upgrade sunt destul de mici.

Au trecut doar câteva zile de la lansarea oficială a Samsung Galaxy Note 9. Telefonul a fost așteptat cu sufletul la gură de fani brandului sud coreean, chiar dacă speculațiile referitoare la aparat nu au fost foarte optimiste. Foarte mulți au fost convinși că nu vom vorbi de un aparat cu un design revoluționar și specificații hardware cu mult peste cele oferite de Galaxy S9 Plus în urmă cu aproximativ cinci luni.

Trecând însă peste zvonuri, specificații hardware sau performanțe foto, cei de la GSMArena au comparat performanța brută a noului vârf de gamă de la Samsung cu cea a Galaxy S9 Plus cu Snapdragon, Galaxy S9 Plus cu Exynos, Galaxy Note 8 cu Snapdragon 835 și Galaxy Note 8 cu Exynos.

Ca unitate de măsură s-au folosit cele mai relevante benchmark-uri sintetice ale momentului, iar rezultatele se pot vedea în graficele de mai jos. A fost vorba de GFX 3.1 Manhattan, GFX 3.1 Car Scene, AnTuTu 7 și GeekBench 4.1 Multi-core și Single-core.

Versiunea de Samsung Galaxy Note 9 care a fost folosită în teste a fost cea dualSIM, cu un procesor Exynos 9810, 128GB memorie internă și 6GB RAM. Ar fi interesant de văzut dacă varianta cu 8GB RAM și 512GB de spațiu se comportă cu mult mai bine în aceleași teste.

În testul de performanță grafică GFX 3.1, a devenit evident din primele momente că Note 9 nu are nici o șansă să iasă în fața concurenței. Versiunea de Galaxy S9 Plus cu un Snapdragon 845 a ieșit detașat în fruntea clasamentului, iar înfrângerea suferită de Note 9 nu poate fi clasificată decât ca fiind rușinoasă.

[readmore]

Dacă te reduci la a compara Note 9 cu Note 8, poți spune că saltul în performanță este de aproximativ 25%. În AnTuTu, Galaxy S9 Plus a ieșit învingător cu aproximativ 6 procente relativ la noul Note.

Singura victorie înregistrată de Samsung Galaxy Note 9 a fost GeekBench 4.1, deși nici acolo nu poate fi vorba de o victorie decisivă comparativ cu vârful de gamă sud coreean lansat la finele lunii martie a acestui an.

Galaxy Note 9 vs Note 8 vs Galaxy S9+

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele