Samsung riscă o amendă astronomică pentru că a copiat tehnologii

Samsung riscă o amendă astronomică pentru că a copiat tehnologii

Procesele pe marginea unor brevete continuă să se reflecte în sume suprinzător de generoase, iar Samsung se pregătește să fie cea mai nouă victimă.

Un nou proces a fost intentat de curând împotriva celor de la Samsung într-un tribunal din Texas. PACid Technologies, o companie americană specializată pe criptarea datelor speră să obțină aproximativ 3 miliarde de dolari de la Samsung. Motivul procesului are legătură cu trei brevete ce descriu criptarea informațiilor obținute de senzorii biometri de pe mobile.

Cu alte cuvinte, PACid Technologies a dat în judecată Samsung pentru că modul în care îți păstrează amprenta după ce ți-a înregistrat-o nu este foarte original. În contextul în care respectiva metodologie este prezentă în toate telefoanele de top ale companiei, suma cerută de 2,82 miliarde de dolari nu este neapărat absurdă.

Algoritmul folosit pentru obținerea unei sume atât de precise a implicat taxarea fiecărui terminal comercializat cu trei dolari.

Lista telefoanelor care sunt vizate de noul proces împotriva sud coreenilor include Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S8, Galaxy S8+. Toate telefoanele menționate rulează un software cu potențial de încălcare a brevetelor deținute de PACid. Aplicația Samsung Pass pentru criptarea datelor și platforma proprietară Knox au fost amândouă detaliate în documentele înaintate către tribunal.

Este greu de estimat modul în care se va finaliza acest proces, dar probabil va implica mai mulți ani petrecuți în fața judecătorilor, o serie de apeluri la decizii și contra-procese. Un oficial Samsung a declarat deja că plănuiește să găsească subiecte pentru înaintarea unor procese împotriva PACid.

În contextul în care vor exista procese intentate de ambele părți, sunt șanse semnificativ mai mari ca întreaga dezbatere să se încheie la masa tratativelor, cu ajutorul unui mediator. Merită avut în vedere faptul că tehnologiile vizate de PACid sunt destul de generaliste, iar dacă Samsung pierde procesul, nu este exclus să urmeze Google, LG Electronics sau alți producători de mobile.

Citește și: