07 sept. 2018 | 06:00

Doar în România, viitoarea șefă DNA este vizată într-un dosar DNA

Generalist
Doar în România, viitoarea șefă DNA este vizată într-un dosar DNA

A durat mult până când Ministrul Justiției a venit cu o propunere pentru ocuparea poziției de șef al DNA, dar a reușit să uimească pe toată lumea când a optat pentru o persoană vizată într-un dosar al aceleeași instituții.

După demiterea lui Kovesi din poziția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Ministrul Justiției a încercat să găsească un candidat potrivit pentru ocuparea postului. Efortul din spatele acestui proces a implicat un număr mare de interviuri. În final, opțiunea înaintată de Tudorel Toader este Adina Floarea. Aceasta nu a fost încă numită în funcție, dar sunt șanse foarte mari să ajungă să ocupe postul.

Dacă te punea cineva să definești o singură regulă pentru propunerea în funcție a unui sef DNA, probabil că ai fi formulat-o pe cea încălcată de Tudorel Toader. În mod surprinzător, Adina Floarea este vizată într-un dosar de urmărire penală ”în rem”. Confirmarea pe marginea acestui subiect a venit chiar de la oficialii instituției conduse anterior de Laura Kodruța Kovesi. 

„Dosarul la care faceți referire se află în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu presupune formularea unor acuzații împotriva unei persoane, ci instituirea cadrului procesual în care se pot strânge probe cu privire la fapta pentru care a fost începută urmărirea penală. Alte informații privind stadiul anchetei nu pot fi oferite în conformitate cu prevederile art.12, alin.1, lit. e) din Legea 544/2001”, a transmis Biroul de Informare și Relații Publice al DNA, la solicitarea MEDIAFAX, care a întrebat dacă instituția are în lucru vreun dosar în care este vizată Adina Florea.

Întrebată dacă are vreo informație referitoare la un dosar pe numele său, Adina Florea a spus că nu exclude o astfel de posibilitate. ”Eu nu ştiu să fi apărut numele meu în vreun dosar, nimeni nu mi-a comunicat că aş avea vreo calitate procesuală în vreun dosar, nu exclud însă posibilitatea de a exista un dosar în care să fie începută urmărirea penală in rem”, a spus procurorul. Un răspuns cu da sau nu ar fi fost mai util, dar aceasta e varianta pentru care optat viitorul procuror șef al DNA într-un interviu pentru Digi24..

Ca un scurt istoric, în trecut, Adina Floarea a activat în cadrul Parchetului Curții de Apel Constanța. Anterior, a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă tribunalul Constanța. În acelaști timp, a mai fost și procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele