04 iul. 2018 | 10:07

Rezultate Bac 2018: unde le vezi și ce se întâmplă după afișarea lor

Generalist
Rezultate Bac 2018: unde le vezi și ce se întâmplă după afișarea lor

Pe 4 iulie s-au afișat rezultatele la bac, după ce săptămâna trecută, absolvenții clasei a XII-a au susținut probele scrise la bac.

Rezultatele la bac au fost afișate la ora 10:30 în centrele unde s-a susținut examenul și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. De asemenea, pe site-ul Ministerului Educației Naționale puteți vedea rezultatele pe județe, pe licee sau pe medii.

Rezultate bac 2018: rata de promovabilitate e mai mică decât anul trecut

ACTUALIZARE La ora 10.30, au fost publicate rezultatele înregistrate de elevi la Bac 2018 pe bacalaureat.edu.ro. Site-ul e ca în fiecare an, alegi județul și-ți cauți nota. Asta dacă rezistă la fluxul mare de elevi care îl vor accesa în primele zeci de minute.

Rezultate bac 2018: ce faci după afișarea notelor

După ce au fost afișate rezultatele la bac, în intervalul orar 12:00 – 16:00, susținătorii examenului au dreptul de a depune contestații în măsura în care consideră că nota primită nu reflectă calitatea lucrării pe care a susținut-o.

În cazul în care vrei să faci contestație, subiectele, dar și baremele de corectare pentru toate profilurile au fost publicate aici de Ministerul Educației Naționale.

calendar bac 2018

Conform cu prevederile metodologice, aplicate din anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate, „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Rezultatele finale la bac 2018, după rezolvarea contestațiilor, urmează să fie publicate pe 9 iulie, la fel, tot în centrele de examinare, cât și pe site-ul Ministerului Educației.

Care sunt condițiile pentru a promova Bacul: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Bac 2018: ce subiecte s-au dat la limba română

La profilul Real, la limba română au fost subiecte ceva mai ușoare (de parcă la Uman ar trebui să te faci neapărat scriitor și trebuie să cunoști mai multe). La primul subiect, elevii au avut de explicat o secvență dintr-un text semnat de Anton Holban, respectiv “Note de călătorie”. Tot la profilul Real, li s-a mai cerut realizarea unui text argumentativ în care să exemplifice dacă oamenii mai apreciază sau nu locul în care trăiesc. O altă cerință a fost aceea de a explica rolul notațiilor autorului Mihail Sebastian la opera “Ultima oră”.

Bac 2018: ce subiecte s-au dat la matematică și istorie

La istorie, la Subiectul I, candidaţii au primit un text despre constituirea României Mari pe baza căruia au fost redactate niște cerințe. La subiectul II a picat domnia lui Ștefan Cel Mare iar la Subiectul al III-lea candidaţii au avut de scris un eseu despre regimurile totalitare.

La matematică, au fost din nou câteva surprize în ceea ce privește cerințele.

subiecte bac 2018 matematica

subiecte bac 2018 matematica

Bac 2018: ce subiecte s-au dat la ultimele probe

După finalizarea examenului de Bac, la ora 12:00, au apărut și primele informații despre subiectele date la biologie. Candidații au avut de scris despre sistemul excretor, o întrebare despre hipofiză şi o problemă legată de formarea urinii.

La Geografie, elevii au avut de comparat Irlanda cu Grecia și să compare grupa munţilor Retezat-Godeanu cu Subcarpaţii Getici. La Subiectul al III-lea au avut de scris despre Franţa  (trei râuri, trei oraşe şi două ţări vecine membre UE).