Bac 2018: ce subiecte s-au dat la ultimele probe

Bac 2018: ce subiecte s-au dat la ultimele probe

Absolvenții clasei a XII-a  susțin joi, 28 iunie, ultima probă la Bac. Elevii au avut de ales  între geografie, biologie vegetală și animală, anatomie  și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, fizică, economie, chimie, filosofie, logică, sociologie, economie sau informatică.

Cu toate că până acum probele la Bac s-au dat câte una la două zile (excepție făcând proba la limba maternă, care s-a dat mereu imediat după cea la limba română), anul acesta, ultima probă seste susținută azi și nu pe 29, așa cum s-a crezut inițial.

La fel ca la probele precedente, elevii au trebuit să fie prezenți în sala de examinare în intervalul orar 7:30 – 8:30, iar proba a început la ora 9:00. Timpul efectiv de lucru este de trei ore.

Primele rezultate vor fi fișate în centrele de examen și pe site-ul Ministerului Educației, bacalaureat.edu.ro (sau așa ar trebui, să mai actualizeze cineva și acea pagină online) pe 4 iulie, până la ora 12:00.  În aceeași zi vor avea loc și contestațiile, care vor trebui depuse în intervalul orar 12:00 – 16:00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Mai jos, ai calendarul cu sesiunile de Bac 2018.

calendar bac 2018

Bac 2018: subiectele la ultimele probe

În decursul zilei vor fi publicate și subiectele pe care le-au primit elevii la ultima probă la bac. Sperăm că vor fi afișate la toată grila de materii din care au avut de ales.

După finalizarea examenului de Bac, la ora 12:00, au apărut și primele informații despre subiectele date la biologie. Candidații au avut de scris despre sistemul excretor, o întrebare despre hipofiză şi o problemă legată de formarea urinii.

La Geografie, elevii au avut de comparat Irlanda cu Grecia și să compare grupa munţilor Retezat-Godeanu cu Subcarpaţii Getici. La Subiectul al III-lea au avut de scris despre Franţa  (trei râuri, trei oraşe şi două ţări vecine membre UE).

Ce subiecte s-au dat la Bac la limba română

La profilul Real, la limba română au fost subiecte ceva mai ușoare (de parcă la Uman ar trebui să te faci neapărat scriitor și trebuie să cunoști mai multe). La primul subiect, elevii au avut de explicat o secvență dintr-un text semnat de Anton Holban, respectiv “Note de călătorie”. Tot la profilul Real, li s-a mai cerut realizarea unui text argumentativ în care să exemplifice dacă oamenii mai apreciază sau nu locul în care trăiesc. O altă cerință a fost aceea de a explica rolul notațiilor autorului Mihail Sebastian la opera “Ultima oră”.

Ce subiecte s-au dat la Bac la matematică și istorie

La istorie, la Subiectul I, candidaţii au primit un text despre constituirea României Mari pe baza căruia au fost redactate niște cerințe. La subiectul II a picat domnia lui Ștefan Cel Mare iar la Subiectul al III-lea candidaţii au avut de scris un eseu despre regimurile totalitariste.

La matematică, au fost din nou câteva surprize în ceea ce privește cerințele.

subiecte bac 2018 matematica

subiecte bac 2018 matematica

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI