Un prototip futurist de la Volkswagen are o dată de lansare oficială

Un prototip futurist de la Volkswagen are o dată de lansare oficială

La fel ca orice alt producător auto care se respectă, Volkswagen a dezvăluit de-a lungul anilor mai multe prototipuri futuriste pentru mașini pe care ai crede că nu le vei vedea niciodată pe străzi. Există însă și excepții.

Volkswagen I.D. Vizzion este una dintre mașinile electrice spectaculoase pe care nemții le-au prezentat în trecut. Acum, aflăm că bolidul cu pricina va ajunge însă în reprezentanțele companiei, chiar dacă va suferi niște modificări importante la bord. În plus, mai ai de așteptat câțiva ani până o vei putea achiziționa, dar acest detaliu contează mai puțin.

Volkswagen I.D. Vizzion este vârful de gamă al unei întregi familii de autoturisme futuriste ce vor ajunge în portofoliul producătorului german începând cu anul 2020. În acest caz particular, Vizzion este programată să ajungă pe străzi în 2022. Când se va materializa, autoturismul electric va avea o autonomie de 600 kilometri cu ajutorul unui acumulator de 111kWh. Ca referință, acea baterie este mai mare decât orice oferă Tesla la această oră pentru modelele aflate în producție.

volkswagen i.d. vizzion lansare 3

Volkswagen I.D. Vizzion va avea tracțiune integrală cu ajutorul a două motoare responsabile de roțile din față și roțile din spate ale autoturismului. Pentru partea din față, va exista un motor de 75kW, în timp ce pentru spate vei profita de unul semnificativ mai puternic, de 150kW. Per ansamblu, vei avea o putere totală de 300W, iar asta este mai important decât orice altceva. Acea valoare este responsabilă pentru accelerația de la 0 la 100 km/h în doar 6,3 secunde. Viteza maximă va fi de 180 km/h.

Noul model electric a fost dezvăluit pentru prima oară la salonul auto de la Geneva și reprezintă o parte infimă din proiectul de 50 de mașini electrice pe care Volkswagen și-au propus să le aducă pe străzi până în 2025. La fel ca alte modele care vor face parte din gama I.D., Vizzion este construit pe platforma proprietară MEB, menită să facă mașinile electrice mai ieftine și cu o autonomie mai mare. volkswagen i.d. vizzion lansare 2

Citește și: