11 ian. 2018 | 10:48

Proiectorul exagerat de scump de la Sony îți oferă 4K și marmură

ACTUALITATE
Proiectorul exagerat de scump de la Sony îți oferă 4K și marmură

Sony nu s-a sfiit niciodată să lanseze proiectoare la prețuri exagerate, dar noul model s-ar putea totuși să facă parte din ”alt film”.

Când vine vorba de proiectoare ultra short throw, creațiile Sony sunt unele dintre cele mai capabile, reușind să genereze o imagine de dimensiuni foarte generoase de la o distanță infimă. Singura lor limitare obiectivă a ținut de prețul de achiziție, iar noul model înfățișat la CES 2018 a dus această limitare la un cu totul alt nivel.

Costă 30.000 de dolari, în contextul în care modelul de top de acum un an reușea să se încadreze în ”doar” 25.000 de dolari. Pe lângă prețul obscen însă, Sony LSPX-A1 vine la pachet cu niște specificații impresionante și o combinație surprinzătoare de materiale. Cireașa de pe tort constă într-o combinație șase difuzoare de putere mare menite să simuleze o experiență audio la 360 de grade.

În mod implicit, proiectorul este livrat sub forma unei noptiere pe care ai fi tentat să instalezi un TV, dacă nu ai ști că de acolo îți vine imaginea. LSPX-A1 include o construcție de lemn, deși partea superioară este acoperită cu marmură de cea mai bună calitate. Pentru ca ecuația să fie completă, picioarele din sticlă funcționează ca tweetere datorită actuatorilor incorporați. Un subwoofer de dimensiuni generoase ascuns sub proiector ar trebui să facă o treabă surprinzător de bună la a genera o experiență audio completă.

În testele de la fața locului realizate de cei de la Engadget, proiectorul s-a descurcat destul de bine la a livra o imagine cu diagonala de 120 de inci, aproximativ trei metri, de la doar 25 de centimetri de perete. Conținutul video proiectat are o rezoluție nativă 4K Ultra HD și este compatibil cu HDR10, în defavoarea standardului Dolby Vision. În condițiile mai puțin ideal de la CES, proiectorul de 30.000 de dolari de la Sony nu pare cel mai luminos din lume, dar tind să cred că acest produs este mai degrabă o declarație de opulență, decât un superlativ al specificațiilor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele