Noul proiector portabil de la Sony vine cu o poveste și performanțe remarcabile

După ce ne-a impresionat în urmă cu câțiva ani printr-un proiector ultra short throw anunțat la CES 2014, Sony aduce aceeași tehnologie impresionantă într-un model portabil și semnificativ mai accesibil.

În 2014, era vorba de un proiector 4K de mari dimensiuni capabil să proiecteze o imagine cu o diagonală maximă de 147 de inci. La ora actuală vorbim de un model semnificativ mai mic și mai versatil pe care îl puteți vedea detaliat în clipul de mai sus. Datorită dimensiunii sale compacte, numărul de domenii în care îl puteți folosi este net superior.

Fără a avea un nume foarte pretențios, noul Portable Ultra Short Throw Projector face exact ce credeți. Japonezii vor practic să vă convingă că, dintr-un punct de vedere, performanțele sale sunt similare cu cele fratelui său mai mare, mai ales când vine vorba de umplerea unui perete cu conținut de calitate, clar și luminos.

Noul proiector are o rezoluție nativă HD de 1366 x 768 pixeli. În funcție de distanță poate proiecta o imagine între 22 de inci și 80 de inci diagonală. Pe lângă designul atrăgător, partea de portabilitate se reflectă într-o baterie generoasă ce vă ține departe de priză aproximativ două ore, suficient cât să vedeți un film de lung metraj. Dimensiunile sale sunt 3,19 x 5,16 x 5,16 inci. Puterea luminoasă de 100 de lumeni nu este una fabuloasă, dar va fi suficientă pentru a afișa o imagine clară și încărcată de detalii în întuneric.

La capitolul intrări, puteți opta fie pentru standardul HDMI, fie pentru o conexiune wireless prin Bluetooth. În principiu, acesta este menit pentru a se integra discret într-o sufragerie, indiferent de restul mobilierului. Începând cu luna februarie a acestui an va putea fi achiziționat din Japonia la prețul de 13 februarie, urmând ca în restul lumii să ajungă în această vară. Prețul de achiziție specificat pentru asiatici este de aproximativ 800 de dolari, deși nu se știe dacă se va păstra și pentru celelalte colțuri ale mapamondului.

Alexandru Puiu
18:16 21.01.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video