Următorul procesor Snapdragon va fi cel mai puternic de pe piață

Următorul procesor Snapdragon va fi cel mai puternic de pe piață

Se apropie finalul de an și deja ne gândim la următoarele telefoane de top care probabil vor fi motorizate de cel mai recent procesor de la Qualcomm care ar putea fi cel mai puternic de până acum.

În acest moment, Snapdragon 845 este cel mai puternic procesor din portofoliul companiei Qualcomm, însă nu va mai fi pentru mult timp pentru că americanii pregătesc succesorul acestui procesor. Următorul produs Qualcomm nu se va numit Snapdragon 850 sau 855, ci se pare că va avea denumirea de Snapdragon 8150.

Luna trecută, firma chineză Royale a dezvăluit primul telefon pliabil din lume numit FlexPai. Pe lângă faptul că-l puteai îndoi, telefonul mai venea cu o premieră: primul smartphone care să folosească procesorul Snapdragon 8150. Pe rețeaua socială Weibo au apărut și primele rezultate de performanță ale procesorului și pare că ar fi mai bun decât procesorul Huawei și mai rapid decât al Apple.

Procesorul de 7 nanomilimetri a obținut un scor de 362.292 de puncte pe platforma de benchmarking AnTuTu. Asta înseamnă că este mai rapid decât procesorul Huawei Kirin 980, ce se regăsește pe Huawei Mate 20 Pro (309.628 de puncte) și cu mult mai performant decât Snapdragon 845 (Galaxy Note 9 cu aest procesor a obținut un scor de 283.248 de puncte).

Noul procesor Qualcomm este mai bun și decât A12 Bionic de la Apple care a obținut un scor de 352.405 de puncte pe Antutu.

Cel care a publicat rezultatele pe Weibo spune că noul SoC are un nucleu Cortex A76 tactat la 2,84 GHz, trei nuclee A76 la 2,4 GHz și patru nuclee A55 la 1,78 GHz. De asemenea, noul proces include și procesorul grafic Adreno 640 care ar trebui să aducă un plus de performanță de 20% față de Andreno 630, regăsit pe Snapdragon 845.

Nu știm exact cum au fost făcute aceste teste și este bine să rămânem sceptici, dar dacă sunt adevărate atunci avem un nou rege pe segmentul procesoarelor pentru smartphone-uri. Să vedem și când va fi lansat primul telefon dotat cu acest procesor.

Sursa: Techspot