Primul telefon cu senzor de amprentă în ecran e disponibil global

Primul telefon cu senzor de amprentă în ecran e disponibil global

Trecând peste giganții industriei globale de mobile, Vivo a fost primul producător care a lansat un telefon cu senzor de amprentă în ecran. Gadgetul respectiv este acum disponibil global.

Apple a făcut o treabă foarte bună cu autentificarea facială pe iPhone X. Mecanismul este surprinzător de eficient, fără a face vreun compromis pe partea de securitate. În continuare însă, există foarte multe persoane care au mai multă încredere într-un senzor de amprentă eficient decât în alte mecanisme biometrice. Pentru a micșora însă ramele telefoanelor mobile, mai multe companii au făcut efoturi pentru integrarea unui senzor de amprentă în ecran.

Primul prototip funcțional cu un astfel de sistem de autentificare a fost prezentat la CES 2018 în luna ianuarie a acestui an. Gadgetul părea revoluționar din mai multe puncte de vedere, chiar dacă, la momentul respectiv, nu era foarte clar când vom avea ocazia să punem mâna pe el. Ca multe alte smartphone-uri de top asiatice, terminalul Vivo X21 UD nu a fost disponibil decât în China la scurt timp după CES.

Pentru că a reușit să sporească ritmul producției în conformitate cu cererea, Vivo a început să exindă numărul piețelor în care își oferă cel mai nou telefon. În curând, ar trebui să poate fi achiziționat și din România fără eforturi prea mari.

În privința configurației hardware, Vivo X21 UD este construit în jurul unui panou OLED foarte generos de 6,28 inci cu un raport de aspect de 18:9. Rezoluția sa nativă este 2160 x 1080 pixeli. Partea de procesare este asigurată de un SoC Snapdragon 660 de la Qualcomm. Are două camere principale de 12 megapixeli pe spate, iar acumulatorul e de 3905 mAh.

În prima etapă de extindere a distribuției, Vivo a început să-și ofere noul smartphone în Singapore prin intermediul operatorilor M1, StarHub, dar și prin alți comercianți. Cei care își doresc să-l cumpere vor putea investi 500 de euro începând cu 5 mai.