Primele laptopuri cu 128GB RAM sigur nu sunt pentru tine

Primele laptopuri cu 128GB RAM sigur nu sunt pentru tine

În cazul în care ai visat vreodată la un laptop cu cantitatea absurdă de 128GB RAM, este bine de știut că tocmai au fost lansate oficial primele astfel de sisteme.

Majoritatea celor care făceau o investiție absurdă într-o stație de lucru dedicată muncii în arhitectură sau procesare foto/video nici măcar nu puteau lua în calcul varianta unui laptop din cauza cantității de memorie RAM. Dești există câteva sisteme portabile care suportă upgrade-ul până la generoasa cantitate de 32GB RAM, 95% dintre ele sunt limitatea la 16GB RAM. Din fericire pentru cei care vor să se ancoreze la niște proiecte de calcul surprinzător de complexe în deplasare, viitorul în care să ajungi până la 128GB RAM pe laptop este aici.

Lenovo tocmai a anunțat noul său vârf de gamă în materie de stații de lucru în format notebook. Micuțul cu un ecran 4K de 15,6 inci este intitulat ThinkPad P52 și, în funcție de suma pe care vrei să o investești, ajunge până la 6TB de spațiu de stocare, la un procesor Intel hexa-core de generația a opta și un chipset grafic NVIDIA Quadro P3200. Cireașa de pe tort este reprezentată de cantitatea maximă de 128GB RAM pe care o poți ascunde în carcasă.

Cel mai nou ThinkPad include două porturi Thunderbolt 3.0, HDMI 2.0, un mini-DisplayPort, trei porturi USB Type A, o ieșire de căști și un port Ethernet. Producătorul asiatic s-a ferit momentan să anunțe un preț de achiziție pentru acest gadget, dar e foarte probabil să fie de ordinul multor mii de dolari.

Partea cea mai interesantă este că sistemul cu pricina nu este neapărat o premieră. El de fapt a fost creat să concureze de la egal la egal cu noile Dell Precision 7530 și Dell Precision 7730, ambele cu panouri 4K și procesoare grafice din familia Quadro sau AMD Radeon WX. Prețul de start pentru aceste portabile certificate pentru VR este de 1200 de dolari, dar sare repede, mai ales dacă te gândești să ajungi până la 128GB RAM.

Cantitatea de 128GB RAM pe un laptop a devenit posibilă prin intermediul noilor module de memorie de la Samsung. Acestea sunt de dimensiuni standard, consumă o cantitate decentă de energie electrică, dar au o capacitate per DIMM de până la 32GB DDR4.