Samsung a lansat o placă RAM de 128GB

Samsung a lansat o placă RAM de 128GB

Cea mai nouă placă de memorie lansată de Samsung are o capacitate remarcabilă.

Arată ca o placă normală RAM, pe care o vezi în orice magazin, însă este mult mai performantă decât ai putea spera. Noul dispozitiv lansat de coreeni cuprinde nu mai puțin de 128GB RAM, suficient de mult pentru a face față oricărei cerințe. Din păcate, chip-ul nu a fost construit pentru utilizatorul de rând, ci pentru serverele companiilor mari, motiv pentru care va avea, cel mai probabil, un preț considerabil.

Conform publicației Gizmodo, placa de memorie se folosește de o nouă tehnologie de fabricare creată de Samsung. Aceasta le permite să conecteze chip-uri RAM pe verticală, cu ajutorul unor electrozi care traversează anumite goluri, diferențiindu-se de metoda tradițională de conectare. Astfel, Samsung a putut include mai multă memorie într-o placă de dimensiunile celor actuale.

În cazul de față, avem de-a face cu 144 de chipuri diferite. Gizmodo susține că acestea sunt aranjate în 36 de secțiuni diferite, fiecare dintre ele având 4GB RAM. Coreenii susțin că noua placă de memorie are cea mai mare capacitate dintre toate modulele DRAM de pe piață și oferă cea mai mare eficiență când vine vorba de economisirea de energie. Mai mult decât atât, ar permite și transferul de date la viteze de 2.400Mbps, de două ori mai mari decât cele atinse de serverele actuale.

Cât despre preț, nu avem foarte multe informații în acest moment. După cum am spus mai devreme, însă, acest dispozitiv este destinat serverelor din marile companii, așa că ar trebui să ne așteptăm la un preț relativ mare.

Etichete: