Primele detalii despre Star Wars Episodul IX au fost confirmate de regizor

Primele detalii despre Star Wars Episodul IX au fost confirmate de regizor

Star Wars Episodul IX va încheia trilogia începută cu The Force Awakens la finele anului viitor și tocmai am aflat primele detalii despre peliculă.

Nici o franciză nu este mai profitabilă la ora actuală decât Star Wars. Filmele cu cel mai profitabile weekend-uri de premieră din toate timpurile fac parte din seria deținută de Disney. Tocmai din acest motiv, există o presiune foarte mare pe persoana care se va afla la cârma iminentului episod IX.

Star Wars Episodul IX a fost programat inițial pentru luna mai a anului viitor. În contextul în care Solo A Star Wars Story va avea premiera în luna mai a acestui an, era de înțeles de ce ar fi vrut Lucas Films să respecte un astfel de termen. Între timp însă, regizorul ce ar fi trebuit să fie responsabil de proiect s-a retras din cauza unor neînțelegeri creative cu șefii Disney.

Producția viitorul film a fost asociată cu Colin Trevorrow, cunoscut publicului de la noi după ce a regizat Jurassic World. Trevorrow a fost înlocuit cu J.J. Abrams, același individ care a transformat The Force Awakens într-unul dintre cele mai profitabile filme realizate vreodată. Din păcate, schimbarea regizorului a venit la pachet cu o întârziere semnificativă a lansării.

Premierea Star Wars Episodul IX este programată pentru finele anului viitor. Cel mai probabil,  va fi vorba de începutul lunii decembrie. Într-un interviu acordat în urmă cu câteva zile lui Stephen Colbert, J.J. Abrams a confirmat că tocmai a finalizat redactarea scenariului pentru film împreună cu Chris Terrio (Argo, Batman v Superman: Dawn of Justice). Filmările vor începe în această vară.

Nu se cunosc multe detalii despre episodul IX al seriei Star Wars, dar putem bănui că punctul culminant va fi format dintr-o luptă între Rey și Kylo Ren. După episodul IX, va urma o nouă serie de pelicule scrise de creatorii Game of Thrones și regizate de Rian Johnson (Star Wars The Last Jedi).