Cine este omul care a inspirat denumirea personajului Mario

Cine este omul care a inspirat denumirea personajului Mario

Cel care a fost inspirația pentru Mario nu a fost instalator, nu purta mustață și nici măcar nu a lucrat la Nintendo. A fost italian și a avut afaceri cu filala companiei japoneze din SUA.  Cum a ajuns ca un joc să fie numit după el? Din noroc, ai putea spune.

Mario Segale a fost un dezvoltator imobiliar american, cu origini italiene, care a avut afaceri în statul Washington. În anii 70 a închiriat un depozit pentru Nintendo America, iar conducerea din SUA a decis să denumească jocul Super Mario.

Inițial, jocul era denumit Jumpman până când cei de la Nintendo au decis să îi dea personajului un un nume adevărat. Minoru Arakawa, cel care era responsabil de Nintendo America, i-a spus lui Segale că eroul din joc va fi denumit după el.

Mario Segale a zis, mai în glumă, mai în serios, pentru Seattle Times în 1993 că încă așteaptă un cec cu bani pentru drepturile de autor. Totuși, se pare că Segale „s-a ferit tot timpul de celebritate și că voia să fie cunoscut pentru ceea ce a realizat în viață”.

Mario Segale, omul după care a fost numit jocul video Super Mario, a murit pe 27 octombrie 2018, la vârsta de 84 de ani. El avea patru copii și nouă nepoți.

Seria de jocuri video Mario este una dintre cele mai recognescibile jocuri din istorie și unul dintre cele mai populare. Super Mario a fost creat de Shigeru Miyamoto in 1983, însă personajul și-a făcut aparița mai devreme, în 1981, în jocul Donkey Kong, purtând numele de Jumpman. Primul joc ce a inclus numele de Mario în titlu, a fost chiar Mario Bros., din 1983, joc ce a marcat și prima apariție a lui Luigi, fratele mai mic al lui Mario.

Ultima aventură a instalatorului Mario, Super Mario Odyssey, este foarte apreciată și se vinde foarte bine pe consola Nintendo Switch. Până acum au fost realizate 23 de jocuri Mario și o să se mai lanseze încă unul în 2019.