Poliția îi învață pe șoferi să se apere de hoți, dar e mai ciudat decât pare
Demascarea de către presă a furturilor din zona pădurii Sinești le-a amintit polițiștilor din Ialomița să le poarte de grijă șoferilor, așa că împart pliante cu sfaturi despre cum să te păzești de hoți.
Dacă aveai impresia că România începe să se modernizeze datorită noilor tehnologii care au pătruns și pe la noi, stai liniștit, când vine vorba de jafuri, încă se păstrează metodele din secolul al XVIII-lea. Hoții pândesc prin păduri, ca pe vremea fanarioților.
Pe la începutul lunii mai au tot circulat în presă știri despre furturile care au loc în zona pădurii Sinești din județul Ialomița. Șoferii se opresc să facă un popas, după un drum lung, dar după o clipă de neatenție, le dispar lucruri de valoare din mașină (poate și mașina cu totul dacă ar avea șansa, de ce nu?).
Cu toate că polițiștii locali știu despre aceste furturi de ani de zile, abia acum, după ce presa a dezvăluit ce se întâmplă prin ce a mai rămas din pădurea Sinești, polițiștii locali le dau șoferilor sfaturi pe pliante, iar unele te fac așa să le mai citești o dată, pentru că ai impresia că n-ai înțeles bine.
Femeile trebuie să se încuie bine în mașină în timpul deplasării
Este important să nu-ți lași la vedere în mașină bunuri de valoare, electronice, nici măcar dispozitivele antiradar sau GPS-urile, nici atunci când lipsești pentru scurt timp. La benzinărie, nu lăsa mașina descuiată când mergi să plătești și ești singur.
De asemenea, femeile sunt sfătuite să activeze sistemul de inchidere centralizată a ușilor, ca să nu le fie furate geanta sau alte obiecte când așteaptă la semafor.
Blochează-ți roțile cu sisteme antifurt, ca și cum tu ai fi infractorul
Mai știi situațiile acelea în care parchezi într-un loc nepermis, iar autoritățile îți blochează roțile și-ți saltă frumos mașina? Ca să nu-ți fie furată mașina, polițiștii te sfătuiesc să-ți blochezi chiar tu roțile cu sisteme antifurt.
De asemenea, ar fi bine, în opinia lor, să-ți scrii numărul de înmatriculare pe obiectele care pot fi furate ușor (casetofoane/mp3 playere, bateria mașinii, alte componente exterioare etc.) pentru că vor fi mai ușor de recunoscut în caz ca sunt deja furate. Dar am o curiozitate…a recuperat cumva vreodată poliția un astfel de obiect furat? Dar să nu intrăm în detalii.
Pliantul te mai sfătuiește să-ți verifici portierele după ce le-ai încuiat cu cheia-telecomandă. Infractorii folosesc anumite dispozitive electronice care bruiază semnalul radio al telecomenzii în momentul în care tu crezi că ușile se închid.