Pixii e camera foto a viitorului: fără ecran, dar ”merge” cu telefonul

Pixii e camera foto a viitorului: fără ecran, dar ”merge” cu telefonul

În timp ce vânzările de camere foto au scăzut pentru că facem tot mai multe poze cu telefonul, o companie mai puțin cunoscută își încearcă norocul cu o cameră menită să funcționeze în tandem cu un mobil. Este vorba de Pixii.

Sunt foarte multe motive pentru care nu ți-ai mai cumpăra o cameră foto în secolul 21, mai ales dacă ai făcut o investiție de 1000 de euro într-un telefon. Există însă o echipă de francezi curajoși care au altă părere. Ei au creat Pixii prin intermediul noului lor startup.

Ilustrată în imaginile alăturate este o cameră de tip rangefinder digital descris ca o ”versiune radicală a ceea ce ar trebui să fie o cameră modernă”. Nu are ecran, nu are suport pentru carduri de memorie, iar un smartphone în preajmă completează experiența de captură și transfer a imaginilor.

Toate fotografiile pe care le faci cu Pixii, în mod previzibil, pot fi descărcate pe calculator. Dacă vrei însă să le vezi în deplasare, cea mai bună soluție este să apelezei la telefonul mobil cu un ecran generos pe care îl ai în buzunar. Pentru definirea compoziției, în locul unui viewfinder electronic, vei folosi un rangefinder optic.

Pentru ca afinitatea pentru camere clasice din aceeași clasă să fie evidentă, rangefinder-ul celor de la Pixii funcționează în mod nativ cu obiective Leica M-Mount. Acelea sunt unele dintre cele mai bund din lume, deși prețul este unul pe măsură. Dacă vrei să faci o investiție adițională în adaptoare de la M-Mount la Nikon sau Canon, există oricând și această posibilitate.

Camera nu are încă o dată de lansare sau un set complet de specificații, dar ar trebui să nu mai dureze foarte mult până când va ajunge în magazine. Știm că va folosi un senzor CMOS cu shutter electronic, sampling pe 12 biți, suport pentru HDR și un ISO între 100 și 6400. Parametrii de captură îi vezi pe un panou OLED discret instalat pe partea de sus a camerei. În funcție de buget, o poți achiziționa cu o memorie internă de 8GB sau 32GB, dar indiferent de variantă, vei avea conectivitate Wi-Fi și Bluetooth.

Pixii camera foto