Leica S3 duce ideea de aparat foto scump la un cu totul alt nivel

Leica S3 duce ideea de aparat foto scump la un cu totul alt nivel

Piața camerelor foto digitale de format mediu a fost dominată de Hasselblad sau Phase One, dar Leica și Fujifilm încearcă să facă valuri prin intermediul unor creații din ”același film”. Leica S3 este cel mai recent astfel de aparat.

La doar câteva zile după ce Fujifilm și-a anunțat proaspătul intrat în piața camerelor foto de format mediu cu GFX 50R, a venit momentul ca Leica să-și dezvăluie alternativa mult mai scumpă pentru respectivu gadget. Ilustrat în imaginea de mai sus, noul model este intitulat Leica S3 și este construit în jurul unui senzor foarte generos de 64 de megapixeli.

În cadrul târgului de tehnologie foto/video care are loc în aceste zile în Koln, Germania, nemții de la Leica au profitat de ocazie pentru a-și dezvălui noua cameră de top. Leica S3 dezvăluit la Photokina a fost făcut public la câteva zile după ce am aflat de L-Mount Alliance, un parteneriat creat între Panasonic, Leica și Sigma pentru realizarea de obiective foto interschimbabile care să se potrivească la camerele celor trei producători.

Leica S3 va ajunge la primii utilizatori în primăvara anului viitor, dar toate detaliile care vor face iminenta cameră atât de specială au fost deja mediatizate. Camera este un DSLR de format mediu cu un senzor de 64 de megapixeli care, printre altele, poate filma la rezoluție 4K. Pentru că vorbim de un gadget de format mediu, este puțin probabil să intri vreodată în posesia unui exemplar, dar s-ar putea să-ți fure privirea dacă o vezi vreodată.

Fosta cameră full-frame a celor de la Leica a fost S Typ 007 dezvăluită în 2014. Avea un senzor de 37,5 megapixeli și genera fișiere RAW de aproximativ 40MB. Noul S3 s-ar putea să dubleze volumul de informații aferent unui singur fișier. Body-ul prețios poate fi împerecheat implicit cu aproximativ zece obiective S-Lens din portofoliul Leica, dar există câteva adaptoare dacă vrei să adopți lentile Contax sau Hasselblad. Senzorul din Leica S3 este lipsit de un filtru low-pass (LPF) pentru a spori claritatea, deși beneficiul nu va fi evident de fiecare dată.

Poate face trei fotografii în RAW în rafală pe secundă. Plaja ISO variază de la 100 la 50.000, iar Leica promite 15 stopuri de plajă dinamică. Conectivitatea include USB 3.0 și Wi-Fi. În privința autonomiei, te poți aștepta la aproximativ 1000 de cadre până ți se descarcă bateria. Un preț estimativ pentru Leica S3 ar putea gravita în jurul valorii de aproximativ 20.000 de dolari, având în vedere că bătrânul S Typ 007 s-a comercializat la aceeași cifră. La prețul respectiv adaugi valoarea obiectivelor.