Pistolul furat la protestul de pe 10 august a fost recuperat

Pistolul furat la protestul de pe 10 august a fost recuperat

În timpul protestului din Piața Victoriei de pe 10 august, o femeie jandarm a fost bătută și i-a fost furat pistolul din dotare. Din fericire, arma cu pricina a fost recuperată de Poliția Capitalei.

În ultima săptămână, s-a dezbătut foarte mult contextul în care femeia-jandarm a fost bătută de mai mulți indivizi pe parcursul Protestului Diasporei. Starea de sănătate a tinerei este foarte bună la ora actuală, contrar speculațiilor din presă apărute la scurt timp după evenimente. A mai rămas însă problema pistolului furat de către unul dintre ultrașii participanți la actul violent.

Săptămâna trecută, magristrații Judecătoriei Sectorului 1 au dispus arestarea unui bărbat în vârstă de 32 de ani suspectat că ar fi fost hoțul pistolului de la femeia-jandarm. Numele lui nu a fost dat publicității, dar având în vedere că nu și-a recunoscut fapta în fața procurorilor, este greu de spus la această oră dacă este vinovat.

În orice caz, ofițerii de la Poliția Capitalei se pare că au urmărit mai multe piste, deoarece au reușit să recupereze pistorlul pe parcursul zilei de ieri, 20 august. Evenimentul fericit a fost însoțit de un comunicat de presă din partea Parchetului București.

„În urma actelor de urmărire penală continue desfășurate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, a fost recuperat pe raza județului Ilfov, în urmă cu puțin timp, pistolul sustras în timpul evenimentelor violente ce au avut loc în ziua de 10.08.2018, cu ocazia manifestației din Piața Victoriei, București”, anunță Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Locația exactă în care a fost găsit pistolul nu a fost făcută publică, deși pare să fie undeva pe raza județului Ilfov. „În urma activităților continue desfășurate de PTB și DGPMB, s-a reușit în urmă cu scurt timp recuperarea pistolului sustras în seara de 10 august de la jandarmul agresat”, au anunțat reprezentanții Poliției Capitalei, potrivit Mediafax. Într-un set de declarații făcute duminică seara de Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne a afirmat că sunt șanse foarte mari ca arma să fie recuperată în scurt timp, fără să ofere alte indicii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: