Un tânăr a paralizat după ce s-a jucat 20 de ore încontinuu

Un tânăr a paralizat după ce s-a jucat 20 de ore încontinuu

Jocurile video pot crea dependență, la fel ca alte lucruri în exces, iar în cele mai extreme cazuri, asta ar putea duce la probleme grave de sănătate.

Dacă ești pasionat de jocuri, probabil ai avut parte de sesiuni de gaming care s-au întins ceva mai mult decât trebuia. Când ai de-a face cu un joc bun, e greu să refuzi încă o rundă de acțiune, mai ales dacă joci ceva multiplayer și te-ai adunat cu alții pe Skype.

S-ar putea să nu fie ziua ta norocoasă, însă, dacă te apuci de jocuri și prinzi rădăcini în scaun. Un jucător din China a reușit performanța nefastă de a rămâne paralizat după ce s-a jucat mult mai mult decât ar fi normal, recomandat, uman sau cum vrei să-i spui.

Deși nu se știe ce joc sau jocuri l-au captivat pe gamer, acesta a stat 20 de ore încontinuu în fața calculatorului dintr-un internet cafe. Sesiunea de gaming a început în seara de 27 ianuarie și s-a prelungit până după-amiaza următoare, pe 28 ianuarie.

La un moment dat, respectivul a încercat să meargă la toaletă, moment în care și-a dat seama că nu își poate mișca sau simți partea inferioară a corpului. Prietenii săi au chemat o ambulanță, motivați și de faptul că tânărul i-a rugat să-l lase să își termine sesiunea de joc.

”Părea că a pierdut complet simțurile în partea de jos a corpului și nu se putea mișca, așa că am sunat la ambulanță”, a spus unul dintre prietenii celui paralizat. Dependența de jocuri video e o problemă serioasă în rândurile tinerilor chinezi, deoarece din ce în ce mai mulți adolescenți sunt atrași de acestea, neglijându-și familia, studiile și viața socială.

[readmore]

Cu mai mult timp în urmă, în anul 2006, a existat un caz în care un băiat de 16 ani și-a împușcat părinții deoarece îi confiscaseră jocul Halo 3, susțin jurnaliștii de la DeccanChronicle.

Un alt caz a fost înregistrat în anul 2012, când un tânăr de 18 ani din Taiwan a murit după ce s-a jucat Diablo 3, timp de 40 de ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI