Bucharest Gaming Week aduce numeroase evenimente pentru pasionații de jocuri

Bucharest Gaming Week aduce numeroase evenimente pentru pasionații de jocuri

Bucharest Gaming Week a luat startul astăzi, 23 ianuarie, iar în următoarele zile va aduce o serie de evenimente dedicate pasionaților de jocuri.

Astăzi a avut loc la ARCUB deschiderea evenimentului Bucharest Gaming Week, de care te vei putea bucura până pe 28 ianuarie. Debutul ne-a oferit o introducere în istoria jocurilor video produse de studiouri de gaming românești; cu această ocazie am aflat de existența lui Felix Șah, un joc produs de ITC România în 1976, probabil de un oarecare Felix – din păcate, internetul nu e de foarte mare folos la capitolul detalii despre acest titlu.

Bucharest Gaming Week aduce evenimente și în următoarele zile. Astfel, pe 24 ianuarie poți ajunge la Concept Art Expo, unde poți admira diverse concepte artistice din jocuri ca Modern Combat 5 sau Rift. Întregul vernisaj poate fi văzut la Apollo 11, începând cu ora 19:00. Tot mâine are loc și Gateway VR Open Day, la clubul Fabrica. Pe parcursul întregii zile ai posibilitatea să experimentezi realitatea virtuală din jocuri ca Space Pirate Trainer sau The Unspoken.

26 ianuarie aduce un workshop la studioul Amber, unde elevi de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr vor avea ocazia să învețe concepte de bază pentru crearea unui joc.

Dacă ești pasionat de gaming, dar și dezvoltarea de jocuri, te poți înscrie la hackaton-ul care are loc între 26 și 28 ianuarie: vei avea de lucrat în echipă, pentru a crea un joc video în 48 de ore.

Evenimentul central de la Bucharest Gaming Week are loc în weekend, la Romexpo (pavilioanele C4 și C5). Pe 27 și 28 ianuarie vor avea loc finale de turnee esports, din cadrul Electronic Sports League Southeast Europe Championship, unde cei mai buni jucători de CS:GO, LoL sau Hearthstone se vor înfrunta.

Una din surprizele de la Romexpo va fi prezența Armatei Române la eveniment: la standul MApN vei putea descoperi diverse echipamente militare, cum ar fi vehicule Humvee, robotul EOD sau autospeciala de intervenție EOD. De asemenea, va exista și o linie de tragere, unde poți simula tragerea cu pistolul. Desigur, dacă ești interesat să faci carieră, mai mulți militari te pot informa cu privire la ce îți trebuie ca să devii profesionist.

Mai multe detalii, dar și bilete pentru evenimentul central, poți găsi pe site-ul oficial al evenimentului.

Citește și: