Panasonic a lansat un telefon ca un tanc rezistent la aproape orice

Panasonic a lansat un telefon ca un tanc rezistent la aproape orice

Seria Toughbook de la Panasonic este asociată în mod tradițional cu o serie de laptopuri cu un grad sporit de anduranță. În același timp, a inclus și câteva telefoane precum recent lansatul Panasonic Touchbook FZ-T1.

La fel ca notebook-urile Toughbook ce sunt promovate pentru utilizare în armată și într-o varietate foarte mare de condiții extreme, noul gadget de la Panasonic se laudă cu același grad de rezistență. Intitulat Panasonic Toughbook FZ-T1, micuțul este disponibil în două variante de conectivitate.

Prima versiune incorporează doar conectivitate Wi-Fi și se apropie mai mult de funcționalitatea unei tablete, chiar dacă are un ecran de 5 inci. Cea de a doua are 4G/LTE pe lângă WiFi și poate fi utilizată ca un smartphone obișnuit.

Indiferent de varianta pentru care optezi, te vei bucura de un dispozitiv cu Android 8.1 Oreo foarte apropiat de varianta servită de Google pe terminalele Pixel. Singurul lucru adițional oferit de Panasonic pe terminalele sale este o suită de aplicații menite să sporească securitatea gadgetului – Panasonic COMPASS 2.0 (Complete Android Security and Services).

Perfomanța noului Panasonic Toughbook FZ-T1 nu este neapărat spectaculoasă, dar are un număr mare de atuuri ce merită trecute în revistă. În spatele ecranului de 5 inci cu o rezoluție nativă 720p se ascunde un Snapdragon 210 cu 2GB RAM și o memorie internă de 16GB. Camera principală de 8 megapixeli este promovată ca fiind perfectă pentru scanarea de documente.

Telefonul este certificat IP68 și MIL-STD-810G pentru rezistență la apă, trânte de la maxim 1,5 metri și utilizare în temperaturi extreme  (-10 – 50 grade Celsius). Ecranul funcționează perfect în ploaie, cu mănuși sau un stylus. Pe lângă un cititor de bare de distanță și de apropiere, FZ-T1 se mai laudă cu posibilitatea înlocuirii bateriei în timp ce funcționează. Autonomia promisă este de 12 ore de utilizare continuă.

Prețul de achiziție pentru noul Panasonic Toughbook FZ-T1 este de 1386 de euro dacă te interesează să-l folosești ca telefon și aproximativ 1200 de euro pentru versiunea fără 4G sau cartelă SIM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: