Panasonic s-a apucat de telefoane „în rând cu lumea”: Eluga X1 și X1 Pro

Panasonic s-a apucat de telefoane „în rând cu lumea”: Eluga X1 și X1 Pro

Panasonic este departe de a fi primul brand pe care îl ai în vedere când te gândești la achiziția unui nou smartphone. Pe de altă parte, Eluga X1 și X1 Pro ți-ar putea schimba părerea.

Panasonic are o lungă istorie când vine vorba de producția de terminale mobile. Am avut un telefon Panasonic când aveam 17 ani și majoritatea colegilor mei erau mândri posesori de Nokia. Era monocrom și fără cameră, dar se comporta suprinzător de bine.

Cele mai noi gadgeturi de la Panasonic au fost anunțate de curând în India și poartă numele de Eluga X1 și Eluga X1 Pro. În teorie, sunt aparate mainstream, dar incorporează câteva particularități interesante care le apropia de segmentul high end. Ambele modele sunt construite în jurul unui procesor Helio P60 octa-core tactat la 2GHz, au două camere principale și suportă deblocarea facială.

Eluga X1 și Eluga X1 Pro sunt identice din punct de vedere vizual, dar modelul Pro este un pic mai sprinten, are 6 GB RAM și o memorie internă de 128 GB. Versiunea standard se rezumă la 4 GB RAM și 64 GB spațiu. Ecranul cu crestătură devenit standard în industrie are o diagonală de 6,18 inci și o rezoluție nativă Full HD+.

Pentru un grad sporit de anduranță, utilizează Gorilla Glass 3 atât pentru partea din față, cât și cea din spate a telefonului. Rama care înconjoară aparatul este din oțel.

Pe partea de captură, camere principale sunt dispuse ca la iPhone X. Combinația include un senzor principal de 16 megapixeli și un al doilea senzor de 5 megapixeli. Selfie-urile cu camera frontală vor fi realizate cu o cameră de 16 megapixeli.

Un senzor de amprentă este prezent pe spate, dar este important de reținut că mecanismul de autentificare facială funcționează pe întuneric, datorită unei camera infraroșu, la fel ca la terminalele Apple. Acestea sunt gadgeturi dual SIM preinstalate cu Android Oreo și au o baterie de 3000 mAh.

Noile telefoane sunt disponibile pentru achiziție în culorile Silver și Dark Gray începând cu 10 octombrie. Prețul de achiziție începe de la 270 de euro pentru modelul standard și ajunge până la 320 de euro pentru versiunea Pro.

panasonic eluga x1 pro