Panasonic lansează două camere de top ca să concureze cu Sony

Panasonic lansează două camere de top ca să concureze cu Sony

Panasonic încearcă să concureze cu Sony prin lansarea primelor sale camere mirrorless cu un senzor full-frame în spate. Acestea sunt intitulate Lumix S1R și Lumix S1. Din păcate, vor ajunge în magazine abia în 2019.

Zona de piață a camerelor foto full-frame mirrorless a fost dominată foarte mult timp doar de către Sony. În 2018 însă, concurența pe acest segment a devenit mai acerbă, iar acum a venit rândul celor de la Panasonic să-și încerce norocul. În cadrul Photokina, japonezii au anunțat în mod oficial noile Lumix S1R și Lumix S1.

Cea mai mare diferență între Lumix S1 și Lumix S1R constă în domensiunea senzorului. Primul dintre cele două se rezumă la un senzor de 24 de megapixeli, în timp ce fratele său mai capabil face saltul până la valoarea foarte generoasă de 47 de megapixeli.

În rest amândouă sunt compatibile cu obiective din familia L-Mouse, incorporează un sistem optic de stabilizare, un viewfinder electronic de înaltă rezoluție și un LCD rabatabil pe trei axe în cazul în care vrei să faci poze la firul ierbii sau selfie-uri de înaltă rezoluție.

Lumix S1 și Lumix S1R includ amândouă sloturi duale pentru carduri SD și XQD. În magazine, ar trebui să ajungă în primăvara anului viitor și, până atunci, vom afla mai multe particularități. Anunțul celor două camere a concis cu dezvăluirea L-Mount Alliance.

Respectivul parteneriat cu Leica și Sigma se va reflecta într-un portofoliu stufos de obiective din start pentru noile S1 și S1R. Practic, vor fi suportate toate obiectivele de la full-frame-urile Leica. În plus, noua montură este compatibilă și cu lentilele APS-C TL create sub brandul Lumix.

Ca pachetul să fie complet, la momentul lansării primelor camere full-frame mirrorless de la Panasonic, vor ajunge pe piață și câteva obiective noi pentru o varietate deosebită de scenarii: 24-70mm, 70-200mm și 50mm F/1.4 prime. Până în 2020, portofoliul ar trebui să se extindă până la 10 lentile.