13 feb. 2018 | 17:39

Omul care voia să îți arate că Pământul e plat a eșuat (da, știu, din nou)

ACTUALITATE
Omul care voia să îți arate că Pământul e plat a eșuat (da, știu, din nou)

Deja ne-am obișnuit cu Mike „Mad” Hughes și aventurile lui în care vrea să arate că Pământul e plat și că am trăit în minciună, iar perseverența lui este fascinantă.

Când a încercat să decoleze cu a doua rachetă făcută acasă de el, cei de la Noize TV au transmis totul live, într-un videoclip de 11 minute. La lansare au venit spectatori care au plătit pentru a putea privi totul. Spre dezamăgirea tuturor, racheta lui Hughes nu a reușit să decoleze.

Când a încercat prima oară, Hughes a fost oprit. El plănuia să zboare pe 26 noiembrie cu racheta personală la 548 de metri deasupra Pământului la viteza de 800 km/h.  Totul avea să se petreacă deasupra orașului Amboy, din deșertul Mojave, California. Însă Hughes nu a reușit să își ducă la bun sfârșit misiunea.Cei de la Bureau of Land Management au spus însă că nu există vreo înregistrare în care aceștia îi acordă lui Hughes permisiunea de a lansa racheta într-un spațiu public.

Bărbatul nu s-a lăsat, totuși. El a construit o nouă rachetă, pe care a lansat-o de pe un teren privat din Amboy în data de 3 februarie. Pentru a vedea curbura Pământului, Hughes ar fi trebuit să ajungă la altitudinea de 10.700 metri și vremea să fie senină. Dar nu a reușit să se ridice nici măcar la cei 548 de metri pe care îi avea în plan.

Când nu a reușit să decoleze, Hughes a ieșit din rachetă și a privit spre camere. „Am tras depiston de cinci ori”, a zis el. „Am luat în considerare să lovesc în duza rachetei pe dedesubt. Dar nu poți băga pe cineva acolo. O să te ucidă. O să te opărească până la moarte. O să îți spulbere pielea și mușchii de pe oase”.

După eșec, două femei l-au îmbrățișat pe Hughes, iar un bărbat l-a încurajat, spunându-i că a făcut tot ce a putut mai bine. „Băieți, îmi pare rău”, a spus Hughes. „Ce pot să fac?”.

P.S.: știrea despre Hughes a început să-și facă loc la entertainment cu fiecare eșec și cu fiecare episod de încăpățânare.