Undo Send: Cum anulezi trimiterea unui email prin Outlook

Undo Send: Cum anulezi trimiterea unui email prin Outlook

În Gmail este introdusă de mult timp posibilitatea anulării unei expedieri, dar printr-un mic artificiu, e posibil să înveți cum anulezi trimiterea unui email prin Outlook.

Conceptul de undo send sau anulare a trimiterii unui email este foarte util într-un set stufos de circumstanțe. Este posibil să fi te fi enervat la un moment dat și să fi expediat câteva cuvinte răutăcioase prin email, doar pentru a regreta gestul în următoarea secundă. De asemenea, s-ar putea să fi uitat să atașezi fișierul despre care ai vorbit foarte mult într-un mesaj. Pentru astfel de situații și nu numai, ar fi bine să știi cum anulezi trimiterea unui email prin Outlook. 

Dacă folosești la muncă un serviciu de email în cea mai mare parte a zilei, e bine să încerci să profiți de cât mai multe dintre funcțiile oferite de Outlook. S-ar putea, în mod autentic, să-ți facă viața mai ușoară. Printre funcțiile nu foarte evidente se numără și posibilitatea anulării unei expedieri. În realitate, în momentul în care vei apăsa pe send, mesajul nu se va fi expediat. În schimb, pentru o durată de timp predefinită, va rămâne în outbox sau în căsuța pentru mesaje de ieșire. De acolo, îl poți șterge sau edita pentru a fi trimis ulterior.

Procesul este relativ simplu și implică definirea unei reguli de expediere. Astfel, dacă vrei să știi cum anulezi trimiterea unui email prin Outlook, trebuie să intri în File la Manage Rules & Alerts. În funcție de versiune de Outlook, locația respectivului buton s-ar putea să varieze un pic. Apasă pe New Rule în colțul din stânga sus și parcurge pașii oferiți. Prima etapă implică să optezi pentru Start form a blank rule. 

Fă click pe Apply rule on messages I send și confirmă etapa prin Next. La următorul ecran, ignoră toate opțiunile afișate și apasă pe Next. În avertismentul care va apărea imediat pe ecran, apasă pe Yes. În acest moment, ai ales practic ca regula pe care o definești să se aplice tuturor mesajelor pe care le expediezi prin Outlook. Ultima etapă implică bifarea defer delivery by a number of minutes. Apasă pe number of minutes și introdu numărul de minute în care îți dorești să ai posibilitatea de a te răzgândi în privința expedierii unui email. Apasă pe Ok pentru a salva regula. Din acel moment, toate mesajele trimise vor avea o întârziere de câteva minute, dar vei câștiga posibilitatea de a reveni asupra lor. outlook-delay-send-config