09 oct. 2018 | 06:30

Ora exactă a pus pe butuci cel mai nou Apple Watch

ACTUALITATE
Ora exactă a pus pe butuci cel mai nou Apple Watch

Australienii au trecut primii la ora de iarnă, iar posesorii de Apple Watch Series 4 și-au dat seama că nu-și mai pot folosi prețiosul gadget.

Posesorii de dispozitive Apple au întâmpinat numeroase probleme în anii trecuți când vine vorba de impactul schimbării de fus orar asupra iPhone-urilor și ceasurilor inteligente ieșite din Cupertino. Trecerea de la ora de iarnă la ora de vară și invers s-a reflectat într-o serie de fenomene ciudate de-a lungul anilor, unele mai frustrante decât altele.

Pe vremea la iOS 7, în aplicația Calendar vedeai ora greșit. Aceasta era o problemă minoră. Pe vremea la iOS 4, schimbarea de oră te-a lăsat fără alarmă dimineața pe telefon și foarte mulți posesori de iPhone au întârziat la serviciu. Tot legat de probleme temporale, un iPhone cu iOS 9 putea fi pus pe butuci dacă îi defineai data la ceas înainte de 1 ianuarie 1970. Până și data aparent nevinovată de 2 decembrie 2017 a făcut probleme posesorilor de iDevice-uri.

Cel mai recent scenariu neplăcut în care s-au aflat posesorii de creații Apple a afectat persoanele care și-au cumpărat un Apple Watch Series 4 și locuiesc în Australia. Din cauza poziției pe glob, australienii au fost primii care au trecut la ora de iarnă. În dimineața zilei în care s-a făcut tranziția, ceasul a refuzat să mai pornească și a intrat într-un boot-loop (ciclu de pornire/oprire). Deși situația părea că se rezolvă doar la service, cei care au îndurat problema timp de 24 de ore și și-au ținut gadgetul la încărcat, au fost bucuroși să afle că, a doua zi, ceasul a redevenit funcțional.

La o privire mai atentă, problema pare să fi fost cauzată de complicația Activity, care îți transformă efortul efectuat în inele colorate. Pentru că respectiva complicație nu poate procesa saltul în timp de o oră, nu-ți mai lasă sistemul de operare al smartwatch-ului să se încarce. Ca o soluție temporară, poți apela la un cadran de ceas fără respectiva complicație. Rămâne să vedem dacă ne va afecta aceeași problemă și în România, în noaptea din 28 pe 29 octombrie,

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele