11 oct. 2018 | 12:20

Oppo K1 este cea mai interesantă și accesibilă chinezărie a toamnei

ACTUALITATE
Oppo K1 este cea mai interesantă și accesibilă chinezărie a toamnei

Fără prea multe speculații pe marginea sa, Oppo a anunțat de curând cel mai nou smartphone din portofoliu. Este vorba de Oppo K1.

În ultimul an, Oppo a venit la înaintare cu o serie de terminale interesante. Oppo Find X continuă să fie de referință în industrie pentru raportul foarte mare dintre suprafața utilă a ecranului și partea din față a telefonului. Oppo K1 nu se mândrește cu aceeași performanță, dar dacă lăsăm la o parte crestătura discretă sub formă de picătură din partea de sus a ecranului, reușește să fie destul de special. În plus, având în vedere prețul său de achiziție, s-ar putea să arate cel mai bine la acei bani.

Oppo K1 a fost dezvăluit de curând în China și este construit în jurul unui panou de 6,4 inci cu o rezoluție nativă de 2340 x 1080 pixeli. Ecranul este un Super AMOLED care ascunde un cititor de amprente sub ecran. Deși este destul de greu de verificat această particularitate în 2018, nu este exclus să fie cel mai ieftin terminal cu o astfel de particularitate de securitate.

Partea de performanță a telefonului este asigurată de combinația dintre un Snapdragon 660 și 4GB sau 6GB RAM. Oppo K1 are pe spate două camere principale de 16, respectiv 2 megapixeli. Selfie-urile tale ar trebui să fie încărcate de detalii, dacă ai în vedere senzorul frontal de 25 megapixeli. Nu lipses mecanisme automatizate de inteligență artificială menite să identifice scena și să-ți înfrumusețeze artificial selfie-urile.

Noul smartphone vine la pachet cu un acumulator de 3500 mAh și, în ceea ce privește software-ul, Oppo K1 este preinstalat cu Android 8.1 Oreo mascat cu interfața proprietară Color OS 5.2 a chinezilor.

Telefonul va ajunge în magazine începând cu data de 19 octombrie. Până la momentul respectiv, este disponibil pentru precomandă. La doar 200 de euro îl poți cumpăra într-o variantă cu 4GB RAM și 64GB de memorie internă, pe când versiunea cu 6GB RAM implică o investiție suplimentară de 30 de euro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele