06 apr. 2018 | 16:53

Noua cameră mirrorless Olympus care mizează că vrei design retro

ACTUALITATE
Noua cameră mirrorless Olympus care mizează că vrei design retro

O cameră foto digitală mirrorless îți dă foarte multe motive să te îndrăgostești de ea, iar Olympus tocmai oferă unul în plus, prin noul model Olympus PEN E-PL9.

Dacă îți dorești să faci un upgrade semnificativ de la camera pe care o ai pe smartphone, o cameră mirrorless s-ar putea să fie cea mai bună investiție pe termen în lung în materie de fiabilitate și flexibilitate, fără să arunci o avere pe un DSLR care te trage de gât când este folosit în tandem cu un obiectiv de mari dimensiuni.

Deși prețul acestor camere foto poate atinge valori exorbitante dacă te uiți la un mirrorless full-frame de la Sony, de exemplu, Olympus are alternative mai accesibile cu performanțe foarte bune.

Dacă ești fascinat de la limbajul de design utilizat de Olympus în seria sa de camere PEN, vei aprecia cu siguranță micuțul Olympus PEN E-PL9, cel mai recent model de cameră foto mirroless din portofoliul companiei. Acesta are un preț de achiziție de aproximativ 600 de dolari doar pentru body, fără vreun obiectiv. Ca performanță, este construit în jurul senzor de 16,1 megapixeli ajutat de un procesor de imagine TruePic VIII.

Imaginile pe care le imortalizezi ar trebui să fie clare de fiecare dată datorită sistemului avansat de focus cu 121 de puncte. La rezoluție nativă, are o viteză de captură de nouă cadre pe secundă.

Un atuu important al acestui model este derivat din prezența panoului de live preview de pe spate de format rabatabil. Astfel, vei putea captura niște cadre spectaculoase la firul ierbii, fără să te pui pe burtă. Camera este capabilă de filmări 4K și include un sistem de stabilizare avansat in-body.

Trecând peste prețul de achiziție doar pentru body, Olympus îți oferă și un pachet complet de captură, dacă nu te afli deja în posesia unui obiectiv compatibil. Pentru 699 de dolari primești camera plus un obiectiv M.Zuiko 14-42mm F3.5-5.6 EZ, un card SD de 16GB, o gentuță personalizată pentru cameră și o curea de care să o agăți.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele