Oamenii habar nu au cum să se spele pe mâini în mod corect

Oamenii habar nu au cum să se spele pe mâini în mod corect

Se pare că oamenii nu sunt prea străluciți când vine vorba să se spele pe mâini, iar asta este o surpriză cât se poate de neplăcută.

Cercetătorii de la Departamentul de Agricultură din SUA au analizat în jur de 1.000 de oameni care prepară hamburgeri și salate în diverse bucătării și au ajuns la concluzia că în 97% din cazuri, bucătarii nu își spălau mâinile în mod corespunzător.

Igiena precară a mâinilor este cu atât mai periculoasă în bucătărie, unde riscul de a contamina mâncarea cu microbi este mult mai mare. „Nu poți vedea, mirosi sau simți bacteriile”, a explicat Carmen Rottenberg, reprezentant secretar adjunct pentru siguranța alimentelor, în cadrul Departamentului de Agricultură din SUA.

De cele mai multe ori, spălatul mâinilor se face într-o manieră grăbită. Astfel, nu e o surpriză că, cel puțin în SUA, toxiinfecțiile alimentare sunt în floare. Conform datelor de la Centers for Disease Control and Prevention, 48 de milioane de americani ajung să sufere de toxiinfecție alimentară anual, dintre care 128.000 au nevoie de spitalizare, iar 3.000 mor.

Dintre persoanele analizate în studiu, foarte puține au respectat pașii unei spălări corecte pe mâini. În 80% din cazuri, oamenii nu se spălau suficient cu săpun (adică timp de 20 de secunde, cum este recomandat). Peste 40% din participanți nici nu s-au deranjat să își umezească mâinile cu apă.

Pe același fir, în 2013, un studiu realizat de experții în igienă de la Queen Mary University of London a arătat că, deși 91% din participanții analizați au spus că se spală pe mâini după ce folosesc toaleta, nivelul de bacterii găsit pe mâinile acestora sugerează contrariul, conform Deb Group.

Dacă vrei să eviți contaminarea cu microbi și să protejezi sănătatea ta și a celor din jur, cei de la Departamentul de Agricultură din SUA recomandă spălarea mâinilor cu apă caldă și săpun. Spălarea cu săpun trebuie să dureze în jur de 20 de secunde, pentru a te asigura că majoritatea microbilor dăunători au fost eliminați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Mashable
Etichete: