Noul Mac Mini este desktopul micuț, perfect pentru secolul 21

Noul Mac Mini este desktopul micuț, perfect pentru secolul 21

Apple și-a actualizat linia de tablete cu o nouă serie de iPad Pro și linia de sisteme cu un nou MacBook Air și Mac mini. Acestea din urmă, au fost neglijat de aproximativ 3 ani.

Este foarte probabil să fi uitat că Apple a oferit la un moment dat un desktop de dimensiuni compacte la un preț exclusivist. Era vorba de Mac mini, un sistem apropiat de o unitate optică externă, mai mult decât de un desktop.

Din fericire, dacă ești presat de spațiu sau îți dorești un desktop care să nu-ți ocupe tot spațiul de pe birou, acesta ar putea fi cel mai ieftin Mac pe care poți să pui mâna, iar respectivul detaliu nu este neglijabil.

Mac-Mini_Desktop-setup-display_10302018

În mod previzibil, noul Mac mini este mai atrăgător ca niciodată, mai sprinten și cu o conectică mai diversificată. Principiile de design ale carcasei sunt similare cu cele pe care le știai din trecut, dar acum a fost adoptat finisajul Space Grey care face valuri printre posesorii de MacBook Pro. Ca o notă de subsol drăguță, este realizat în proporție de 100% din aluminiu reciclat.

În mod evident, configurația hardware variază semnificativ, în funcție de preț. Începi de la un Intel Core i3 de generația a opta cu patru nuclee și ajungi până la un Core i7 cu șase nuclee tactat la 3,2Ghz cu 4,6GHz în Turbo Boost. Este important de reținut că, spre deosebire de generațiile anterioare de Mac mini, nu mai vorbim de procesoare de laptop, ci iterații de desktop.Mac-Mini_side-ports_10302018

Cantitatea maximă de memorie SO-DIMM RAM la 2666 MHz pentru care poți opta este de 64GB, în timp ce performanța grafică este cu 60% mai mare decât vechea generație a micuțului desktop. Spațiul de stocare este disponibil doar în format SSD. Începe de la 128GB și ajunge până la 2TB. Pe partea de conectică, ai la dispoziție un port Ethernet de 10GBps, un HDMI 2.0, două porturi USB-A și patru porturi Thunderbolt 3 de format USB-C. O ieșire audio de 3,5mm este de asemenea disponibilă.

Prețul de pornire pentru noile sisteme este de 800 de dolari, iar versiunea de top cu Core i7, 64GB RAM și SSD de 2TB ajunge până la 4200 de dolari.Mac-Mini_Desktop-family-display_10302018

Citește și: