Google schimbă Drive: cât vei plăti pentru stocare imensă online

Google schimbă Drive: cât vei plăti pentru stocare imensă online
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
08:54 15.05.2018

Google îți oferă de mult timp 15GB gratuiți pentru a fi împărțiți între Google Drive și Gmail. Prin intermediul noului Google One, gigantul din Mountain View facilitează tranziția la un plan de stocare plătit.

Până de curând, în cazul în care te gândeai să cumperi spațiu de stocare în cloud de la Google, nu aveai foarte multe opțiuni. Față de cei 15GB gratuiți, puteai opta pentru 10 lei pe lună pentru 100GB sau 50 lei pe lună pentru 1TB, respectiv 100 lei pentru 2TB.

Noul Google One umblă un pic la prețuri, dar, mai multe decât atât, include niște beneficii de care în trecut nu se bucurau decât utilizatorii de iCloud. Practic, de acum înainte înainte, poți achiziționa spațiu de stocare de la Google și îl poți împărți cu membri familiei, ca să nu mai fie nevoită să plătească fiecare persoană un abonament separat.

În total, îți vei putea împărți spațiul cu până la alte cinci persoane cu conturi Google existente. Spațiul împărțit cu membrii familiei este privat, iar gestul partajării nu implică sub nici o formă că vei avea acces la datele altor persoane.

Dacă treci la Google One, cu do dolari pe lună obții 100GB de spațiu, în timp ce trei dolari se reflectă în 200GB de spațiu. Cu zece dolari pe lună sari până la 2TB, o valoare financiară care în trecut era asociată pragului de 1TB. Te costă 100 de dolari pe lună să ai acces la 10TB de spațiu și adaugi alți 100 de dolari pentru 20TB, respectiv 30TB de spațiu.

Fiecare abonament Google One vine la pachet cu suport gratuit din partea unui grup intitulat Google Experts. Aceasta este o denumire mai pretențioasă pentru serviciul clienți. Este important de reținut că, prin intermediul serviciului de suport, vei putea obține răspunsuri la întrebări legate și de alte servicii Google asociate aceluiași cont, nu doar despre Google One.

Tranziția de la Google Drive la Google One se va desfășura pe parcursul lunilor următoare pentru toți utilizatorii. Nu implică nici un efort suplimentar din partea ta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI