Nokia X: tot ce trebuie să știi despre cel mai așteptat telefon

Nokia X: tot ce trebuie să știi despre cel mai așteptat telefon

Au trecut deja câteva luni de la primele zvonuri legate de un iminent Nokia X, dar acum nu mai există niciun dubiu legat de designul său și de particularitățile cu care va veni la pachet.

Telefoanele Nokia tind să revină la gloria de odinioară. Portofoliul HMD Global este suficient de diversificat, încât să se adreseze unui public larg. Există câte un model pentru fiecare, de la Nokia 1 până la Nokia 8 Sirocco. Cel mai frumos smartphone cu Android al producătorului urmează însă să fie lansat săptămâna viitoare și va fi comercializat sub numele de Nokia X sau Nokia X6, în funcție de zona de pe mapamond în care te afli.

nokia x6 3

Acesta va fi telefonul prin intermediul căruia, HMD Global se va alinia la trendul din piață al telefoanelor cu o ramă inexistentă pe majoritatea marginilor și un breton în partea de sus. Nu are cea mai rapidă configurație hardware, dar va fi un telefon mainstream mai mult decât decent.

În funcție de buget, vei putea opta pentru un Nokia X cu SoC Snapdragon 636 și o cantitate de memorie RAM de 3, 4 sau 6GB. Spațiul de stocare va fi de 32GB sau 64GB. Smartphone-ul se va ascunde în spatele unui ecran de 5,8 inci cu o rezoluție nativă de 2280 x 1080 pixeli și un raport de aspect de 19:9. Dimensiunile sale vor fi de 147,2 x 71 x 8 milimetri, valori foarte apropiate de cele ale Nokia 6, dacă ții evidența.

Acumulatorul de la interior va fi de 3000 mAh. Sistemul de operare preinstalat va fi Android 8.1. Având în vedere că aceste date au fost preluate de pe site-ul de certificare al autorității TENAA, sunt șanse foarte mari să fie adevărate și finale.

nokia x6

Pentru captură foto/video va avea două camere principale, dintre care una va fi de 16 megapixeli. Pentru selfie-uri, pe partea din față a ecranului vei avea tot un senzor de 16 megapixeli. Nokia X va putea putea fi achiziționat în culorile albastru, negru și argintiu la un preț de aproximativ 200 – 250 de euro.

Evenimentul de lansare pentru Nokia X este programat pentru săptămâna viitoare, pe 16 mai, conform afișului ce poate fi văzut mai jos.

nokia eveniment nokia x

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: