Telefoanele Nokia au un avantaj imens în fața modelelor Samsung, Huawei

Telefoanele Nokia au un avantaj imens în fața modelelor Samsung, Huawei
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Telefoanele Nokia cu Android se bucură de un succes în creștere. Anunțul HMD Global îți arată și ce avantaj competitiv important vor avea în 2018.

HMD Global a promis în 2017 că va actualiza telefoanele la Android Oreo. Asta era însă anul trecut, iar de atunci până acum a anunțat telefoane noi, iar Google a introdus Android P, viitorul sistem de operare. Din fericire, HMD Global revine cu promisiunea: telefoanele Nokia vor suporta Android P. Și nu doar atât.

La evenimentul din Rusia, de la care ți-am prezentat noile telefoane, HMD Global a adus și un telefon cu Android Go. În cazul acestui sistem de operare, atât Nokia 1, prezentat la MWC 2018, cât și Nokia 2.1 vor beneficia de actualizări. Cât despre celelalte, de la modelele mai vechi până la Nokia 8 Sirocco, toate vor face trecerea la Android P.

Anunțul HMD Global vine într-un moment excelent, după ce Samsung a livrat cu întârziere Android Oreo pentru Galaxy S8, asemenea și Huawei pentru telefoanele sale, iar Google a anunțat că anumite telefoane chinezești au deja acces la Android P beta. Jucătorii mari din piață încă au acest handicap imens când vine vorba de actualizări.

Avantajul telefoanelor Nokia e că rulează Android stock fără mari modificări, astfel că și actualizările pot fi mai ușor de făcut. În orice caz, e lăudabil că o companie nouă și mică pe piață reușește să facă ceea ce unora prea mari le e greu.

Legat de Android P, Google pregătește deja două noi telefoane Pixel. Totodată, HMD Global a anunțat Nokia X6 cu crestătură în ecran. Viitorul sistem de operare oferă suport pentru așa ceva, astfel că dezvoltatorii de aplicații vor putea folosi mai eficient zona suplimentară din ecran.

Până va fi disponibil acest sistem de operare, LG, Huawei și OnePlus au decis ca pe telefoanele lor să poți opri zona respectivă. Din păcate pe telefoanele cu LCD, cum are LG G7, arată urât, fiind mai degrabă un gri decât un negru.

Citește și: